divendres, 24 de juliol del 2009

GAZA/SDEROT

Avui us presento un 'documental web' (aquest blog està passant per una etapa molt TIC): GAZA SDEROT: LIFE IN THE SPITE OF EVERYTHING
·
Israel/Palestina, jueu/musulmà, Gaza/Sderot ... 3 kilòmetres els separen.
·
Es tractava d’un serie documental del canal Arte.tv, en el que mitjançant 40 capítols i 80 vídeos de menys de 2 minuts de durada (com veieu, plenament adaptat a l’entorn xarxa) 6 personatges israelians i 6 palestins són entrevistats sobre la vida... els somnis, les aspiracions, la visió que en tenen del conflicte, ... els punts que es tractaven eren tan extensos com la vida mateixa: educació, festes, família, pesca, deport, feina,... Les persones entrevistades eren estudiants, perruquers, conductors d’ambulància, comerciants, camperols, professors de kung-fu, músics.... durant 10 setmanes, des del 26 d’octubre fins al 23 de desembre de 2008 (abans de la salvatge ofensiva de l’Estat d’Israel) un equip a Gaza i un altre a Sderot anaven penjant a la web les càpsules, les mini entrevistes, en temps real. L’aspecte de la web són dos finestres: una cap a Gaza i l’altra cap Sderot, amb el cursor activem l’acció d’una o de l’altra, fent més evident la separació física malgrat la proximitat (la gran proximitat) geogràfica.
.
És impressionant la capacitat de captar la realitat, la Vida malgrat el conflicte, malgrat les morts, les tortures i les desigualtats en la qualitat de vida.... els equips deixaren de gravar i penjar vídeos 4 dies abans de que el conflicte es tornés més cru.
·
El resultat? Un treball documental que ja és un punt de referència, s’ha emportat el premi de la Unió Europea al millor documental de l’any, la web guanyà el premi Europa i amb el material s’ha construit una peli de 50 minuts: Gaza Sderot: La vida a pesar de todo. Un treball necessari, de visió obligatòria.
·

3 comentaris:

Nuclearsky ha dit...

Comentari poca-solta:
El de la foto de baix s'assembla al Paco del cor de la ciutat...
:o

pats ha dit...

aix, gems, sempre tanta profunditat...

però aquest docu, ciutadà, només es pot veure a través d'aquest enllaç que ens ha penjat? és que, entre altres mancances, tampoc tinc flash. no sóc massa TIC, jo, no... bé, deixaré l'encàrrec que em tunegin l'ordinador mentre sóc de vacances. perquè... me'n vaig!!!

per cert, seguint el comentari poca-solta de la gems: sabeu que el paco està liat amb la paquita? la imaginació dels guionistes està en caiguda lliure!

bon estiuet al món blogaire!

Ciutadà K ha dit...

aquest enllaç funciona perfectament, Pats... els seu PC no està gens preparat per a la vida moderna... marxi, marxi de vacances que ho necessita com l'aire que respira...
... és una llàstima, però, que no ho pugui veure, perquè és molt interessant... no sé si espo 'download', vaig a provar-ho...

BON ESTIU I BON VIATGE, BAMBINA!!!