divendres, 22 de gener del 2010

CINETURISME !!!

·
Aquesta modalitat de turisme ja fa temps que funciona -de forma particular o més organitzada a nivell d'agència de viatges- però d'un temps cap aquí està captant nous adeptes o, simplement, s'està posant de moda ... (el Ciutadà K va dedicar-li un post 'cineturístic' a la super-Polita perquè marxava a Nova York, recordeu?). Si l'any 1999 només hi havia 3 agències que s'hi dedicava, actualment, n'hi ha més de 100 !!.
·
Com el seu nom indica el 'Cineturisme' és la persecució de localitzacions cinematogràfiques 'around the world' ... òbviament, es tracta d'un 'esport' adreçat a persones que tinguin un punt de cinefàgia i gotes de mitomania, perquè si no és així la gent no ho entén i es pregunten quin gràcia té plantar-te davant de l'aparador de Tiffany 'cual' Audrey Hepburn? o prendre un cafè on treballava Amélie a Montmartre? t'aporta alguna cosa? ... per als mitòmans se'ns fa difícil contestar aquestes preguntes, es tracta d'una plaer indescriptible (però és que pot algun plaer ser realment i objectivament descriptible???!!!... 'lo dejo sobre la mesa').
·
I és que s'han fet enquestes que certifiquen que les persones triem unes destinacions turístiques en concret després de veure alguna pel·lícula... i tant ens fa si quan arribem -òbviament!- aquell lloc -carrer, ciutat, plaça...- no és tan glamourós com a la pantalla, 'estem allà' ... i això ja és suficient!!!. Aquestes mateixes enquestes ens delimiten el perfil prototípic del 'cineturista': persones entre 25 i 55 anys, el 90% amb un cert nivell cultural i que, en la seva majoria, treballen en el sector serveis, més de la meitat viatja en parella (alguns/es li donen un aire romàntic a l'experiència).
·
D'exemples cinèfags n'hi per donar i regalar: La Dolce Vita (Fellini) i la vida nocturna de Roma (bañito en la Fontana di Trevi, inclosa), Lisbon Story (Wenders) i uns màgics carrers de Lisboa , Una habitación con vistas (Ivory) i una Florència que col·lapsa els sentits, Manhattan (Allen) i una ciutat transformada en un personatge més, Frenético (Polanski) i un París tan espectacular com inhòspit, Entre Copas (Payne) i les vinyes de Califòrnia, El señor de los anillos (Jackson) i els paissatges de Nova Zelanda...
·
Moltes ciutats s'han apuntat al cineturisme ofeint un ventall de serveis, com per exemple: l'entitat de promoció turística Movie Map de Londres, l'agència On Locations Tours de Nova York, l'associació Campania Movie Tour d'Itàlia... però, qui s'emporta la palma és la xarxa social sobre el tema: movieandgo, es tracta d'un punt de contacte per a trobar milers de localitzacions on s'han filmat escenes de films o series de TV, on pots trobar viatges organitzats al voltant d'alguna peli en concret, les opinions dels usuaris en el foro, la recerca per països i ciutats... un meravella !!! entreu-hi, entreu-hi....

El rànking de les 10 localitzacions més populars són:
1- El Kaz's Delicatessen de Nova York, local on Sally (Meg Rayan) simulava l'orgasme de Cuando Harry encontró a Sally.
2- La Cinquena Avinguda de Nova York i el Tiffany de Desayuno con diamantes.
3- El passeig de Rodeo Drive Beverly Hills, Los Ángeles, de Pretty Woman.
4- El barri de Montmartre d'Amélie.
5- El teatre Moulin Rouge de Moulin Rouge.
6- El pantà de Ceresole Reale a Turín d'Italian Job.
7- El districte muntanyós de Salzkammergut a Salzbur (Austria) de Sonrisas y Lágrimas.
8- El canyó de Utah del final de Thelma y Louise.
9- El litoral de Bells Beach a Victoria (Austràlia) de Le llaman Bodhi.
10- La platja de Laughing Waters a Jamàica on Ursula Andress sortia en bikini a James Bond contra el Doctor No.

(Font: enquesta de Thomson Holidays, 2004)

9 comentaris:

Laura ha dit...

la polita ha estat als llocs 2, 4, 5 i 7.

:)

Laura ha dit...

a l'1 la polita no hi va anar perquè estava molt cansada, i ara té moltes moltes moltes ganes d'anar al número 8.

Ciutadà K ha dit...

OH!
estem davant de tota una 'cineturista', eh???
jo, pel que veig, m'hi he de posar...només tinc el 4 i el 5.
Caram! al 8 també vull anar jo... :O

Vane ha dit...

Bon dia!!!
Realment, sr. K, em fascina!!! cada post que veig m'agrada més!!! i aquest és fantàstic!!!
Li puc fer una consulta?? d'aquí a 2 mesos vaig a Amsterdam, hi ha alguna cosa, cinefilament parlant, que hagués de veure??

P.D.: en el post re-anterior de Lostmania 3, li vaig posar un comentari que no hi havia per on agafar-lo, realment, li haig de dir, que no vaig tindre temps de llegir-me'l, i vaig pensar.. o llegeixo o poso comentari, i vaig posar comentari.. li demano disculpes.

Vane!!!

Ciutadà K ha dit...

A veure, benvolguda Vane... vosté creu que després d'haver-me dit: 'sr K, em fascina' m'ha de demanar disculpes d'alguna cosa?????

Vosté a casa meva pot dir el que vulgui encara que no hagi llegit res, home!!!

Doncs això que em diu d'Amsterdam m'ho agafo com un repte, eh??? investigaré, investigaré...

Gràcies per visitar-me!!!

Ciutadà K ha dit...

Per cert, Vane, ara me n'adona que no tinc els seus blogs a la secció de blogs amics.... això sí que per demanar disculpes...

ara mateix ho soluciono, leñe!!!
vosté perdoni, eh???

Laura ha dit...

ocean's twelve passava a amsterdam, vane!

Vane ha dit...

Cap problema!!! Només faltaria!!!
Quina ilu!! el blog de cuina fa molt temps que el teniem al cap.. però ara per examens.. tot és una torrada o un tall de fruita.. i no hi ha gaire per escriure..
MOLTES GRÀCIES!!!!

Nur ha dit...

Jo si vaig mai al cañon del colorado, no anire per Telama i Louis, li aseguro,anire per mi.
Ara a un bar de una ciutat si que aniria per una peli.
M'enten?