dimarts, 9 de febrer del 2010

LOSTMANIA (6): INICIATIVA DHARMA

·
Com tots i totes sabeu, la Iniciativa Dharma (Department of Heuristics And Research on Material Applications Initiative, Iniciativa del Departament d'Heurística i Investigació en Aplicacions Materials) és el projecte d'investigació científic abandonat (en el present, ben viu en el passat) que es troba per tots els racons de l'illa. El seu objectiu principal era realitzar experiments diversos tot estudiant les característiques úniques de l'illa. Per a poder desenvolupar aquests estudis crearen diverses estacions o laboratoris.
·

El Cigne: Estació número 3. Situada al sud d l'illa. Aquí es troba l'escotilla que descobreix John Locke i on es trobava Desmond apretant la tecla cada 108 minuts ... un cop descoberta fou ocupada pels supervivents del vol 815. En aquesta s'investiga sobre les propietats electromagnètiques de l'illa, després de 'El Incidente' s'establir el codi de seguretat que s'ha d'activar cada 108 minuts... disposava d'un interruptor que a l'activar-lo explotaria l'estació com tots/es sabem fou activat alliberant una descàrrega electromagnètica, coneguda com 'La Descarga'.
La Flama: Estació número 4. Situada al sud-oesta de l'illa. Fou descobera per Sayid, Locke, Rousseau i Kate en la tercera temporada (capítol 'Enter 77'). La seva funció era comunicar-se amb l'exterior, aparentment per a informar sobre com anaven les coses a l'illa.
·

El Bastó: Situada al nord-oest.És una estació que serveix com a centre mèdic. 'Los Otros' l'han utilitzat ocassionalment per al tractament de les seves dones embarassades. Allà és on Ethan portà a Claire en segrestar-la, després de fugar-se, 'los Otros', tancaren l'estació. Claire la revisitarà més tard amb Kate i Rousseau i és on Juliet portarà a Sun per a les proves d'embaràs.
·
La Fletxa: Estació número 2. Situada al nord-est de l'illa. Fou descoberta pels supervivents de la secció de cua de l'avió i utilitzada temporalment com a refugi (al capítol 'Los Otros 48 días'). L'estació es trobava pràcticament buida amb l'excepció de vàries caixes, un de les quals contenia una ràdio, un ull de vidre i un Bíblia.


La Perla: Estació número 5. Els primers que la trobaren foren Nikki i Paulo el dia 24 mentres buscaven el seu equipatge perdut. Posteriorment, la trobaran Locke i Mr. Eko. La funció d'aquesta estació, segons el seu vídeo d'orientació, és supervisar l'estació Cigne, entre d'altres. El mateix vídeo d'orientació també ens explica que aquells que viuen a l'Estació Cigne són desconeguts i formen part d'un experiment psicològic i els que es troben a La Perla han de registrar el seu comportament... en aquesta estació, però, hi ha amagada una càmara que ens fa pensar que els que estan en aquesta són l'autèntic motiu de l'investigació.
·
La Porta: És el nom que alguns seguidors de la serie donaren al conjunt de dos portes metàl·liques amb el logo de la Iniciativa Dharma gravat en elles. La Porta està ubicada prop d'un formació rocosa i des de l'exterior sembla l'entrada a una altra estació... però quan Sayid les obrí va veure que darrera només hi havia roca sòlida..... ¿?
·
L'Hidra: Es troba en una segon illa propera a la principal molt més petita. L'objectiu d'aquesta estació era l'estudi zoològic, estava connectada amb els barracons mitjançant un ferry que circulava tres cops al dia. L'estació tenia instal·lacions per a experimentar amb ossos polars i animals marins com dofins i taurons. Es tracta d'una construcció diferent de la resta d'estacions ja que no està soterrada i disposa d'edificis exteriors i camins entre ells a cel descobert. Es podria afirmar que tota la illa és la estació, sent per tant, la més gran.

·El Mirall: És una estació submarina situada al sud de l'illa propo de la platja on van trobar el cable. L'estació disposa d'instal·lacions per a ancorar submarins. Segons, Juliet, l'estació s'enfonsà en un 'accident'. La funció d'aquesta estació seria bloquejar la senyal de les transmissions emeses des de la torres de ràdio.

·

La Tempesta: És una estació que, suposadament, proporciona energia a l'illa i conté gas tòxic. Aquesta estació consta de 2 nivells: el primer, és una passarel·la per damunt del nivell principal; el segon, el nivell principal està plena d'ordinadors, un d'ells, és el responsable d'alliberar el gas tòxic a l'atmòsfera de l'illa.


El Far: Està situada fora de l'illa, a Los Ángeles, allà Eloise Hawking, la mare de Daniel Faraday la custodia. Està situada a sota d'una esglèsia i en ella hi ha diversos ordinadors i un gran pèndol que oscil·la damunt d'un mapa del planeta. Pel que ens explica Eloise aquesta estació està construida a sobre d'una enorme bossa d'energia electromagnètica... d'aquestes 'bosses' n'hi ha vàries repartides pel món i es poden comunicar entre elles. òbviament, l'Illa és una d'elles. Sembla ser que la Iniciativa Dharma descobrí la illa gràcies a El Far.
·
L'Orquídea: Estació número 6. És una falsa estació botànica que conté conills numerats. Sembla ser un sistema d'alarma amb elements similars a l'estació El Cigne. Està pròxima al conducte subterrani que porta a la Roda congelada que provoca els salts en el temps. Aquesta estació és descrita com a 'molt inestable i potencialment perillosa' i es on s'estudia l'Efecte Casimir. L'Efecte Casimir és l'efecte o força que fa que dos objectes en el buit s'uneixin o s'enganxin sense que es trobi cap tipus de càrrega electromagnètica ni de gravetat. En aquesta estació trobem les inscripcions CV I, II, III i IV, no és té massa informació del que signifiquen: alguns diuen que son escotilles desactivades; altres que la sigla CV vol dir 'Cerberus Virus', referint-se a Cerber el gos de la mitologia grega que guardava la porta de l'infern; altres que CV significa 'Cerberus Vent' o 'Conducte de Cerbero' per on es mouria aquest guardià. CV III també pot ser interpretat com un número romà... el 108.

En l'episodi 'LaFleur' ens parlen de 2 estacions més: la primera, seria de Vigilància (amb el símbol d'un estrella); la segona, és la de manteniment i reparacions de mecànica (amb el símbol d'una clau anglesa).
·
Com a curiositat final mireu quina 'currada' s'han pegat els del diari Público, una línia temporal amb els fets i salts al llarg de les 5 temporades: cliqueu aquí.


8 comentaris:

nuR ha dit...

pero d'on ho ha tret, aixo????
Quina currada!!!!
jo moltes coses no les sabia!!!
Conills?????

Ciutadà K ha dit...

...els camins de 'la internet' són 'inexcrutables', amiga Nur ...

pati di fusa ha dit...

iuhu! un nou fascicle per al col·leccionable!!! :)

ara, vistos els dos primers de la 6a, no sé jo si resoldran gaire cosa. em decanto més per un desenllaç a lo david lynch. :p

bon dia!!!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Pats! Ai, sí...això acabarà com una picada de féssols... en comptes de tancar van obrint més i més coses...

per cert, es va perdre el darrer Festival de Cinefàgia, eh? i els seus comentaris són necessaris, no ho sap? http://ciutadak.blogspot.com/2010/01/festival-de-cinefagia-xviii.html

:)

pati di fusa ha dit...

uf, li he de dir que ara que no treballo a les tardes, visc una mica allunyada de la computadora, cosa que no em permet tanta dedicació a l'univers virtual. i clar, als matins no em puc dispersar gaire, que qui m'ajuda a pagar el lloguer no és pas el sr. blogger. :p

però faré el que podré! :) (ara, no esperi massa, que segurament n'hauré vist 0 de 10 o 1 de 20.)

Ciutadà K ha dit...

...'hombre',ara s'entén perfectament ... vosté no es dispersi i treballi, treballi...

jo ja ho he intentat, ja, que el sr. Blogger em pagui l'hipoteca, però sempre 'està reunit' (té molta feina!)

(1 de 20 és molt poc, no??? :P )

Laura ha dit...

oh, si aconseguiu que el sr. blogger us pagui el pis, aviseu-me i digueu-me com ho heu fet, eh!

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je,je