dimecres, 10 de febrer del 2010

SR. JUAN GATTI a Vanity Fair

·
En el número de febrer de la revista Vanity Fair, el sr. Juan Gatti ofereix un homenatge a les grans pelis del cinema íber tot recreant, mitjançant la seva càmara fotogràfica, seqüències d'aquelles però amb actors i actrius d'ara...
·
El sr. Juan Gatti va nèixer a Buenos Aires el 1950 ... va treballar com a disenyador gràfic i director d'art a Nova York fins que a l'any 1980 s'insatal·la a Madrid on estableix el seu propi estudi de disseny l'any 1985.... ha col·laborat amb artistes musicals com Mecano, Miguel Bosé o Alaska y Dinarama (qui no recorda la foto del disc de la dreta?)... creant les seves portades i les seves imatges promocionals; amb dissenyadors com Clhoe, Karl Lagerfeld, Jesús del Pozo, Loewe.... La gran majoria de cartells dels films d'Almódovar són d'ell (d'estètica tremendament pop com Tacones Lejanos, Mujeres al borde... , Hable con ella...), però també n'ha fet per Fernando Trueba, Alex de la Iglesia o John Malkovich.
·
Doncs el sr. Juan Gatti ha revisitat imatges de 'spanish films' com Bienvenido Mr. Marshall (ara amb Lucía Jiménez, Fernando Tejero, Mariola Fuentes, Pepón Nieto, José Luís Gómez), Viridiana (amb Lluís Homar i Adriana Ugarte), El Último Cuplé (amb Leonor Waitling fent de Sara Montiel), La familia y uno más (Javier Cámara fent de José Luís López Vázquez), Mamá cumple 100 años (María Galiana fent de Rafaela Aparicio), Sor Citröen (Carmen Machi i Lola Dueñas) o El Poder del Deseo (Michellle Jenner).

2 comentaris:

òscar ha dit...

Espectacular mirada enrere. M'agraden molt el de "La familia y uno más" (Chenchoooooooo) amb Javier Cámara desbordat i l'atmòsfera del darrer cuplé de la Waitling.

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, senyor!

a mi el que em fascina és la capacitat del sr. Gatti per a captar el 'to', el 'color' de les imatges...és aquesta 'atmòsfera' que vosté comenta, en el cas de Viridiana, per exemple, és genial!!!!

per cert, benvingut a can Ciutadà K, Oscar! :)