dimecres, 24 de març del 2010

SRA. BRIGITTE LACOMBE

·

La sra. Brigitte Lacombe és especialista en retrats, en general; i del món del cinema, en particular. Porta tota la seva vida com a fotògrafa 'pescant' actors, actrius, directors i directores de cinema. L'any passat va publicar un llibre recull de les seves principals fotografies des de 1975 a 2008 amb un títol prou gràfic: 'Lacombe Anima/persona'. Es tracta del llibre de la seva vida com a professional.

·Brigitte Lacombe (1958) va nèixer a França i amb 15 anys va fer la seva primera fotografia com a professional a París, era un retrat de Henry Kissinger. Dos anys després anà al Festival de Cannes'75 i va conèixer a un jove Dustin Hoffman i Donald Sutherland que la van convidar a anar als EEUU i fer fotografies en el set dels films en els que estaven participant: Tots els homes del president i Fellini's Casanova, respectivament... un cop acabat es quedà a viure a Nova York i enllaçà projecte rera projecte per a directors com Spielberg, Mike Nichols, Sam Mendes, David Mamet, Martin Scorsese o Anthony Minghella. La seva vida professional l'ha portat a publicar a Vanity Fair, Glamour, Time, The New Yorker, GQ, The New York Magazine...

Tot i que quasibé sempre s'ha centrat en el món del cinema i el teatre, també ha realitzat treballs en el món de la publicitat, de la moda i rellevants són el seus retrats a polítics com Hillary Clinton, Barack Obama, Jimmy Carter o Aung San Suu Kyi.
·
La naturalitat i la calidesa són l'estil de les seves fotografies; i també, el blanc i negre.


6 comentaris:

Nur ha dit...

Jo a un altra vida, o a esta mes tard, vull ser fotografa!!!

Ciutadà K ha dit...

I jo podré acompanyar-la i portar-li l'equip i els focus que pesen molt???

:)

Nur ha dit...

vale!!

Carolina ha dit...

Quina enveja pensar que mai no serem fotografiats per algú així, no?! Són precioses!

Laura ha dit...

oh! ciutadà! recorda l'excel que em va demanar un dia? doncs hi podria afegir un fotògraf, miri què li dic. ;)

Ciutadà K ha dit...

Oh! caram! no parem, eh? quan vosté vulgui, Polita, posem fil a l'agulla i el fem en un plis plas, eh??
:P