dimarts, 8 de juny del 2010

SR. MILTON H. GREENE

·
Avui us porto el treball d'un altre fotògraf del Hollywood clàssic, el sr. Milton H. Greene. El sr. Greene va signar 40 portades de la revista Life, però també per a la Look. Va fotografiar a personalitats del cinema com Alfred Hitchcock, Fran Sinatra, Groucho Marx o Cary Grant.... i a elles, sobretot a elles: Grace Kelly, Marlene Dietrich, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Romy Schneider, Claudia Cardinale, Judy Garland, Catherine Deneuve....
·
Nascut a Nova York el 1922, va agafar una càmara quan era adolescent (amb 14 anys!) i no la va deixar anar fins que es va morir, el 1985. De sempre li havia interessat la moda i, de fet, la seva primera trajectòria com a fotògraf fou en l’alta costua... i això feia que els protagonistes de les seves fotografies, fossin això: models; perfectament il·luminats, enquadrats, espectaculars... ¿¿com no havia de caure bé -a les actrius de Hollywod- el sr. Greene si les immortalitzava com ningú??
·
Un altre company de professió –Richard Avedon- va dir que era el fotògraf que millor fotografiava a les dones... però, sobretot, va tenir ulls i objectiu per a una: Marilyn Monroe. La va fotografiar en 52 sessions!!. La seva relació fou tan estreta (mai a nivell sentimental) que va viure una temporada a casa la família Greene i crearen una productora pròpia que ajudar a crear films com Bus Stop o El príncipe y la corista.
·
Fa un parell d'anys es va publicar un bon llibre sobre l'obra d'aquest fonamental fotògraf: But That’s Another Story. A Photographic Retrospective (de Milton H. Greene y Amy Greene) (Editorial powerhouse)
·






2 comentaris:

òscar ha dit...

Ara mirant les fotos descobreixo la sopa d'all jo :) però, la veritat, la Loren era un tro de dona.

Nur ha dit...

que guapissimes, i no tot el merit es d'elles, el fotograf te molt a dir!