dijous, 10 de juny del 2010

SRA. MARION COTILLARD I LA LLUNA

·
La sra. Cotillard està de moda i en els darrers anys les seves interpretacions han rebut premis i reconeixements diversos:
- va rebre un Oscar (la primera francesa que ho aconsegueix parlant en francès), el Globus d’Or, el Bafta i el César per la seva camaleònica interpretació d’Edith Piaf a La Vie en Rose.
- ha protagonitzat 2 films interessants com Public Enemies o Nine.
- està en el casting de la nova de Woody Allen que filmarà a París (i comptarà amb Carla Bruni).
·
Això pel que respecta a la vessant professional, perquè en la personal l’actriu -que és filla d’artistes: la mare és actriu i el pare actor, mim i director de teatre- té unes idees entre reivindicatives, transgressores, i curioses: com a exemple del primer adjectiu, és activista militant de Greenpeace i va rebutjar un contracte amb l’Oreal per ser una empresa que no transmet ‘pau verda’; com a exemples dels adjectius darrers és capaç d’afirmar que les Torres Bessones no foren atacades per Bin Laden o de dubtar que els americans s’hagin passejat mai per la lluna.
·
Portem 40 anys des de que l’Apolo 11 aterrés a la lluna i encara hi ha qui no s'ho creu i que tot fou una estrategia del govern USA per a 'pujar la moral' d'una població molt 'tocada per la guerra del Vietnan. El meu pare -sense anar més lluny- mig en broma mig seriosament porta tota la vida dient-m'ho; també un 6% dels estadounidencs... i la sra. Marion Cotillard. Aquestes teories negacionistes van arrencar el 1974 i té força gurús provcadors i cridaners en el seu grup.... qüestions sobre com podia onejar la bandera USA si no hi ha atmòsfera o com podien haver fet una petjada tan perfecta en un terra tan sec o perquè no han tornat mai més o com van poder tornar a la terra si es gasta tan combustible en el llançament ... moltes preguntes per una de les mentides millor mantinguda de la Història: 40 anys porta !!! (bueno, hi ha alguna que porta 2.000 anys :P ).
·
Per a visitar un web que desmonta amb arguments sòlids aquests mites i d’altres cliqueu aquí (està en anglès).
·

3 comentaris:

òscar ha dit...

Sense intentar treure-hi l'entrellat, només diré que estar de tant en tant per la lluna va força bé. Hi onegi o no cap bandera.

Carolina ha dit...

Jo no me l'he creguda mai, aquesta de la Lluna... hi ha massa proves en contra, així que a favor del teu pare i de la Marion :D

Nur ha dit...

jo tampoc m'ho he cregut mai, lo del americans, lo de fa 2000 anys, si!