dijous, 22 de juliol del 2010

EL MILLENIUM DEL SR. DAVID FINCHER

·
Sabíem poques coses del sr. Fincher després d'haver estrenat la sòlida i fascinant (però irregular) Zodiac, el film sobre la malaltissa obsessió durant molts anys -real!- d'un poli per enxampar a un psicòpata.
·
Sabíem que estava treballant en un film sobre Facebook, sí, heu llegit bé, a l'octubre s'estrenarà la visió que en té el sr. Fincher sobre aquest fenòmen amb el títol de The Social Network i en el que podrem saber com -Mark Zuckerberg i altres amics/gues de Harvard- van inventar una de les eines que ha revolucionat el món d'internet...
·
El sr. David Fincher ha estat l'escollit per a fer la versió USA de la trilogia d'Stieg Larsson: Millenium... quan aquí encara tenim en pantalla les versions nòrdiques que se n'han fet, allà ja preparen la seva particular versió. El primer film estarà basat en el primer llibre que als EEUU porta per títol The Girl with the Dragon Tattoo (La chica con el tatuaje del dragón). El guió és a càrrec de Steve Zaillian (que també fèu el d'American Gangster o Gangs of New York, per exemple).
·
La principal expectativa d'aquest projecte està en el repartiment, sobretot en saber qui serà la nova Salander. S'ha especulat que Carey Mulligan, Natalie Portman, Ellen Page, Mia Wasikowska, Scarlett Johanson o Kristen Stewart volien optar-hi, però el sr. Fincher -de moment- vol una actriu desconeguda del gran públic. Pel que fa a Mikael Blomkvist tot apuntava a Daniel Craig, però problemes d'agenda impedeixen que estigui en el projecte.
·
Certament, és ben lícit preguntar-nos sobre la necessitat de fer-ne un remake...conscient d'això, el director ja ha avançat que no es tracta d'un remake sinó d'un 'nou punt de vista'. El que està clar és que la història, l'atmòsfera, els personatges del llibre estan pròxims a l'estètica del sr. Fincher, si tenim en compte Seven, El Club de la lucha o Zodiac (sobretot aquesta!!!).
·
Òbviament, d'imatges del nou projecte de David Fincher no en tenim, però sí del penúltim, la peli sobre Facebook que us comentava ... aquí teniu 2 tràilers... el primer, amb una versió sorprenent per a coral del clàssic Creep dels Radiohead (a càrrec de Scala & Kolacny Brothers...els haurem de vigilar de ben a prop a aquesta gent!!).


4 comentaris:

òscar ha dit...

La Portman, de Lisbeth Salander, intueixo que ho clavaria.

Ciutadà K ha dit...

Amic Oscar ... m'ha llegit vosté el pensament!!

veig que estimem la Portman (qui no?) ... llàstima que el David no li farà cas, trobo .... :S

òscar ha dit...

La Portman em va deixar atontolinat (com a poc) a "Beautiful girls".

Jo i molts d'altres vindriem a ser, clar, els Timothys Huttons de la peli.

Ciutadà K ha dit...

Jo em vaig enamorar d'ella a Leo al costat del Jean Reno ... ai, què mona és la Portman!!