divendres, 17 de setembre del 2010

TRASH ENTRE AMIGOS

Avui us presento una proposta molt original, fresca, diferent i divertida, molt divertida. Es tracta de TRASH ENTRE AMIGOS, o sigui, sessions de 'cinema trash' comentades en directe pels 4 'in-conscients' que ho organitzen (un d'ells, l'increïble i massa poc reconegut: Nacho Vigalondo).
·
Millor que llegiu de què va en les paraules dels organitzadors (extretes del seu web)(i si voleu accedir al seu facebook):


Por qué
Ahora que los salones de casa lucen monitores de alta definición y altavoces con surround, el atractivo de ir al cine vuelve a estar en la experiencia compartida.
Trash entre amigos es un experimento para que las películas comentadas, que fueron el origen mismo del cine, se reformulen en el siglo XXI. Y lo hace con las películas que abundan en el absurdo y en lo extraño, con frecuencia de una manera completamente accidental: el cine de serie Z, el cine Trash.
Frente a la película que no cambia, Trash entre amigos busca la experiencia irrepetible, en la que todo se modula con la participación del público.
·
Quién
Sr. Ausente –autor de
El blog Ausente-, Ruben Lardín – reputado gourmet de la serie B, con notable bibliografía-, Raúl Minchinela –responsable de Reflexiones de Repronto- y Nacho Vigalondo -director de Los Cronocrímenes- comentan películas en directo, sin pausas ni rebobinados, con la colaboración del público asistente. Allí abundan en los diálogos disparatados, las tramas incongruentes, la realización insensata y todos los argumentos que hacen del cine de bajo presupuesto una fuente inacabable de diversión.
·
Sí, sí, ho heu llegit bé! es tracta de pelis cutres, casposes i tremendes; projectades en pantalla gran i comentades en plena projecció, en veu alta, para 'goce y disfrute' del públic assistent... Per cert, un públic nombrossíssim, als cinemes Casablanca va quedar gent al carrer sense poder accedir. Què fort!.
·
No em direu que la proposta no és genial!!!.
De moment han realitzat 6 sessions, van començar a Barcelona però ja han viatjat per diferents punts de la península:
·

1.Made in china (John Liu, 1982)(13/06/09)(als cinemes Casablanca-Barcelona)
2.Star Crash: Choque de Galaxias (Luigi Cozzi, 1978)(25/07/09)(Casablanca-Barcelona)
3.Viscosidad o El increíble hombre que se derrite (William Sachs, 1977)(12/12/09)(Casablanca-Barcelona)
4.Morbus (o bon profit)(Ignasi P. Ferré, 1983)(25/04/10)(en el Festival REC2010-Tarragona)
5.El ataque de los muertos sin ojos (Amando de Ossorio, 1973)(04/06/10)(antiga presó d'A Coruña)
6.Roma 2072: Los nuevos gladiadores (Lucio Fulci, 1984)(11/11/10)(la Casa Encendida-Madrid)

·
Aquí us deixo un vídeo amb la presentació del 'Trash entre amigos' feta a A Coruña) ...

·
I el tràiler de El ataque de los muertos sin ojos (1973), per a que veieu de quin pal van les pelis que s'hi projecten....

·

Què no en prepararem una a les Terres de l'Ebre ??!!!
·

13 comentaris:

Nur ha dit...

vinga, que jo m'apunto!
Ara jo no faig de pallasso!!

Ciutadà K ha dit...

tu, apunta't!! ... que de la vessant 'pallassil' ja m'encarrego jo ... :P

pati di fusa ha dit...

ui, sí, sí, ja vinc corrents per seure a primera fila!!! "viscosidad", "el ataque de los muertos sin ojos"... mareta meua!!! :S

i en lloc de cinema trash, unes sessions de cinema tralalà, no us molarien? dic per innovar i tal... :p

Laura ha dit...

ostres, que guai! jo vaig veure "the rocky horror picture show" d'aquest pal i vaig riure molt! per què no ens avisa d'aquestes coses ABANS que passin, ciutadà? ;)

Ciutadà K ha dit...

Ai, benvolguda Polita,
mira que el meu radar és amplia, eh? però hi ha 'coses' que se m'escapen ... pensi que, a partir d'ara, ja no se m'escapen... que metòdic i insistent ho sóc una estona llarga ... el pròxim cop, serà avisada amb antel·lació, palabrita del niño Jesús.

Ei, Pats, aquest experiment és arriscat, eh? jo no sé si amb Els Reis d'Orient d'Albert Serra tindríem el mateix efecte, eh? han de ser pelis que donin vidilla...

ah!, per cert, la de Morbus és catalana i fou el primer guió de... ATENCIO: ISABEL COIXET, sí, sí, ¡¡como lo oye!! (totes tenim un passat...)

Laura ha dit...

ai, ara que parla de la coixet... mons pares esmorzen cada divendres al bar on esmorza ella cada dia, prop de travessera de gràcia o tuset, no ho sé. jo els vaig dir que li demanessin un autògraf per a tu, però encara no ho han fet. la cambrera els va explicar que a aquesta dona li agrada fer de dj en les seves estones lliures. i té un gosset.

Ciutadà K ha dit...

OH! que tenia un gosset no ho sabia... però que li agrada el tema Dj, sí!
Gràcies per fer la comanda d'autògraf pensant en mi :) (creus que hi ha alguna possibilitat d'èxit??)

NUr ha dit...

FRIKI!

Ciutadà K ha dit...

... però en carinyo, no??? :)

Nora ha dit...

Brutaaaal!
Hem vist el trailer i és brutaaaaaal! La posta en escena, els crits, el ninos, la tipografia i la veu en oof, que recorda una mica a Felix Rodriguez de la Fuente. Increïble, felicitats Sr. Ciutadà K, felicitats! No hi ha paraules per descriure. Llàstima que jo no pugui entrar al cinema, tot i que pot ser que tenin un ull de cada color sigui un handicap per entrar a la sala ;P
Ostres, ens informarem sobre el tema, gran idea la de trahs, llarga vida a les sales de cinema.

Laura ha dit...

ho tornaré a demanar als meus pares, però crec que els fa una mica de vergonya... ;)

també diuen que és una mica curta de vista i que llegeix el diari a dos centímetres de la cara. mon pare va fer un anunci amb ella de directora fa molts anys. no l'hi havia explicat mai?

Ciutadà K ha dit...

Nooooo ... el seu pare també fa anuncis??? és molt polivalent, no?? ;)

(així has sortit tu d'artista... )

Laura ha dit...

sí! som tots una colla d'artistes, a la family!