dijous, 30 de desembre del 2010

LA CASA DE BERNARDA MES AUTENTICA

·
A mitjans de desembre, i durant només 2 dies es va poder veure al Teatre Lliure de Montjuïc un proposta molt interessant. Un clàssic de la literatura teatral espanyola -La Casa de Bernarda Alba del sr. Federico García Lorca- interpretat per habitants del barri xabolista de El Vacie.
·
El Vacie -situat al nord de Sevilla- és l'assentament de barraques més antic d'Europa amb una població d'un miler de persones. Membres d'aquesta comunitat (8 dones gitanes que no havien fet mai d'actrius i que algunes no estan alfabetitzades) interpreten l'obra lorquiana tal i com són elles: amb naturalitat i plenes de color (deixant enrera la foscor sempre present en les intèrprets de la casa de Bernarda).... amb aquest muntatge, ens volen fer veure que aquella 'presó', aquell espai angoixant i tens regit per Bernarda no està tan lluny de les 'presons' del barraquisme, la discriminació o l'exclusió social.
·
L'espectacle -dirigit per Pepa Gamboa i muntat per TNT-El Vacie- ha impressionat per allà on ha passat rebent, fins i tot, diversos premis... una excel·lent proposta!