divendres, 15 d’abril del 2011

MIL GRUES PER AL JAPO

A Hiroshima, el 1944, la nena d'onze anys Sadako Sasaki va contreure una leucèmia com a conseqüència de la radiació a què va ser exposada per l'explosió de la bomba atòmica.

La seva millor amiga, Chizuki Hamamoto, li va explicar la llegenda de 'les mil grues d'origami' que ens parla d'una persona que en fer mil grues de paper se li va complir un desig... i la Chizuki li va entregar a la Sadako la primera grua. Aquesta, esperonada per l'esperança d'assolir el desig de curar-se ella i la resta del món va començar a fer grues sense parar ...

La petita Sadako va morir l'any següent, només n'havia aconseguit 644, els seus companys i companyes, un cop morta, van realitzar les 366 restants... les grues d'origami i la petita Sadako s'acabaven de convertir en un símbol per al Japó.


67 anys després, Makiko Sese, una japonesa que viu a Madrid va obrir un blog -Las 1.000 grullas- amb el següent missatge:

"Me llamo Makiko. Soy una japonesa que vive en Madrid desde hace un año. Como sabéis, hubo un gran terremoto en Japón el viernes 11 de marzo. Este terremoto me ha afectado mucho emocionalmente. Hasta bien entrada la mañana del viernes no tuve noticias de mi gente, no sabía si estaban vivos o muertos. Japón se colapsó y durantes horas me fue imposible comunicarme con nadie. Aunque finalmente mi familia y amigos salieran ilesos, me sigue angustiando mucho ver las noticias que llegan desde Japón. Así que se me ha ocurrido una idea. El plan es que cada persona haga una grulla de origami...."


Va demanar a la blogsfera que la gent es fes una foto amb grues fetes per ells i li enviés ... de moment, ja en poarta 3.500... aquí teniu un vídeo explicatiu sobre com aprendre a fer-les:


Des d'aquí, el meu respecte cap la proposta de la sr. Sese, ànims cap al poble nipó i una abraçada a la Judit... que la tenim per terres japoneses...

6 comentaris:

NUr ha dit...

quina iniciativa més bonica, ara mateix m'hi poso!!!

Nur ha dit...

socorro!!!!!!!!!!!!!!!!! la japonesa va atota llet!!!!! m'he quedat bloquejada al minut 2!!!! No puc seguir-la!!!!!!! jajajajajja

Nur ha dit...

no puc, em rendeixo!!!!

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je, està fatal, senyoreta, eh?
aquí li deixo un dibuix que potser l'ajudi:
http://3.bp.blogspot.com/-bpdlKcifjdY/TYyoNSqrvVI/AAAAAAAAAAM/BkYTdXdOPOc/s1600/ori_grulla.gif

Ànims!
:D

Vane ha dit...

Hola família!!!
Nur, aquí et deixo un pàgina genial:
http://www.taringa.net/posts/arte/3796882/ORIGAMI_-historia_-fotos_-tutoriales_-_Megapost_.html
Tingues paciència, si jo ho he aconseguit, també podras..
Un idea genial i molt original.
Ja en tenen per 3 desitjos, a punt pel quart..

Ciutadà K ha dit...

Gràcies, Vane!!!