dijous, 21 de juliol del 2011

DALI BY HALSMAN AL CASTELL GALA-DALI (PUBOL)



Aquesta fotografia del sr. Halsman és magnètica! I la podem veure al Castell Gala Dalí de Púbol que ofereix aquest any (com cada any) una nova exposició al voltant de la figura del sr. Salvador Dalí.


A Dali by Halsman se’ns mostra la relació artística i conceptual que els artistes Philippe Halsman i Salvador Dalí van mantenir durant més de trenta any, de 1941 a 1978.


L’exposició ens ofereix 88 fotografies que el sr. Halsman va fer al sr. Dalí en diferents èpoques. Aquestes fotografies estan ordenades en 4 bloc temàtics: Retrats, 1941-1965; Dali Atomicus, 1948; Escultura de llum, 1950; la Calavera, 1951. Sembla ser que l’artista més universal de Catalunya va estar molt satisfet de la col·laboració artística que va mantenir amb aquest fotògraf i de la seva llarga amistat, tota la seva vida. Junts van arribar a punts d’experimentació i innovació artística mai vistos fins llavors i aquesta vessant és la que reforça precisament l’exposició.


La fotografia que veieu aquí és el retrat més famós que realitzà el sr. Halsman del diví pintor: Dali Atomicus, un Dalí en suspensió, amb un entorn ple d’objectes que traeixen la llei de la gravetat... la idea del salt fou una constant en l’obra del fotògraf que després es dedicà a immortalitzar personatges del món de l’espectacle en el moment d’estar a l’aire en ple salt. Si les poseu en un powerpoint afegint el Gran Salt de Manel teniu un resultat bonic, bonic!


(Podeu veure l’exposició fins al 31 de desembre.)

6 comentaris:

pati di fusa ha dit...

uaaaaaaauuuuuuuuu, peasso foto!!! (quin comentari més poc erudit :S)

vaig a fer la prova del powerpoint,a veure què tal! ;)

bon dia!!! ja és divendres! :)

pati di fusa ha dit...

què tal harry, per cert? des de l'últim llibre (que no he llegit) el tinc abandonadíssim.

Ciutadà K ha dit...

je,je,je, com va el powerpoint?? :P

Encara no ha llegit l'últim??? qué fuerrrrrte!! doncs la peli: entrentinguda, correcta, amb una vessant visual molt potent ...i un Severus Snape/Alan Rickman impressionant!!! (molt millor que la 1a part, vull dir, la 1a. part de la última de la saga, és clar!

friday, yeah!!!

pati di fusa ha dit...

hosti, jo em pensava que ja hi havia algun muntatge fet, amb les fotos almenys! quina feinada... no el tindrà fet vostè, per casualitat? :p

ui, no és que "encara" no me l'hagi llegit. és que vaig decidir no llegir-me'l! la devoció cega (aquesta sí) me'l va fer anar a comprar corrents tan bon punt va sortir, però a les primeres pàgines ja vaig pensar: "buf, quina mandra...".

l'snape/alan rickman és el millor!!! cal veure la 1a part per pillar la 2a, i tenint en compte que no he llegit el llibre? i no sé ni com acaba! com ho sent! ;)

Ciutadà K ha dit...

que com ho sento????? doncs, que vagi a veure'n una altra, la cartellera és plena de coses bones, tenint en compte el seu estat 'cinematoanorèxic' no hi vagi... o almenys miri la 1a part o almenys llegeixi el llibre ...

faci alguna cosa, si us plau!!!! :P

pati di fusa ha dit...

ups... :S