divendres, 16 de setembre del 2011

EL SR. BIGAS LUNA I EL MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN EN 3D


Ho hem comentat en d’altres ocasions, el fenomen 3D més que tractar-se d’una revolució en el món del cinema s’ha acabat convertint, d’una banda, en una forma de recaptar nous espectadors/es a les sales; i de l’altra, en una vida d’experimentació per als autors/directors més inquiets. Aquest és el cas del sr. Wenders, sr. Herzog o, fins i tot, el sr. Scorsese. A Catalunya, de moment, no s’han produït casos d’autors amb la necessitat d’experimentar amb el rodatge i creació en 3D ... fins que el sr. Bigas Luna ha posat fil a l’agulla.


Hem de reconèixer que els productes cinematogràfics del sr. Luna en els seus inicis com a director tenien força d’experimental, arriscat, transgressor i, fins i tot, provocador. Amb obres com Caniche, Angoixa i, sobretot, Bilbao... però es va anar acomodant i després d'oferir-nos radiografies contemporànies de la cultura catalano/espanyola (com Jamon Jamon, Huevos de Oro o Son de mar)... es va anar fent gran i aquella xispa es va anar apagant fins a oferir-nos treballs infumables com el seu darrer film: Didi Hollywood.... Doncs bé, sembla ser que el sr. Luna vol tornar a destacar i s’ha proposta fer una versió en 3D de la mítica novel·la del sr. Manuel de Pedrolo: Mecanoscrit del segon origen, tot un referent en la generació que acabem la trentena, ja sigui per haver llegit la novel·la a secundària com per la telesèrie que veiérem per TV3 als anys ’80.


Sembla ser que el sr. Bigas Luna ja va voler filmar Angoixa en 3D però a meitat dels ’80 aquest format no estava preparat per a films d’autor com aquell.



Sembla ser que la volen estrenar abans d’acabar el 2011 ... serà aquest Mecanoscrit del segon origen en 3D una excusa per captar espectadors/es? Serà una forma d’ampliar vies de creativitat d’un autor com el sr. Luna? ... en parlarem més endavant ....

2 comentaris:

laura ha dit...

... yo no me fio... 3D suele ir ligado a captación pero lo que dices, habrá que esperar un poco

Ciutadà K ha dit...

yo tampoc me fío, Laura, revisando sus últimos trabajos no da demasiada confianza ... a ver, a ver