divendres, 23 de març del 2012

SR. RALPH McQUARRIE


(1930-2012)

Fa poc dies moria aquesta senyor, que de ben segur que pel nom no us fa pensar en ningú però ell fou el responsable de que la saga Star Wars tingués el disseny que va lluir...

El sr. McQuarrie era dibuixant professional, seguint les passes del seu avi i la seva mare. Va nèixer el 1930 a Gary (Indiana-EEUU) i estava graduat en Il·lustració per l'Art Center School de Los Angeles, el lloc on vivia des dels anys '60. Havia treballat com a il·lustrador per a la Boeing Aircraft Company, la NASA o la CBS.

El sr. George Lucas el contractà per a que donés forma i plasmés en imatges el guió que tenia preparat d'Star Wars. Així, el sr. McQuarrie fou el dissenyador del planeta Tatooine, Coruscant, de la quarta lluna de Yavin, de les naus de caça, de l'icònic casc de Darth Vader; ell donà forma a C-3PO, R2-D2 o Chewbacca. Va col·laborar més intensament en la trilogia inicial d'Star Wars (1977-1983) i com a assessor en la segona (1999-2005). Va col·laborar amb el sr. Spielberg a l'hora de donar forma en el disseny de Encuentros en la tercera fase (1977) o en la nau espacial d'E.T. (1982).També aportar la seva creativitat a Cocoon (1985) de Ron Howard.

El món Star Wars no brillaria com ho fa, encara ara, 35 anys després, sinó fos per la feina d'aquest creador ... que la força l'acompanyi!