dimarts, 25 de setembre del 2012

FESTIVAL DE VENEZIA'12

Fa unes setmanes finalitzava el Festival de Cinema de Venezia 2012 i aquest any ha deixat un regust de religiositat en bona part de la seva programació.
 
El Festival ens ha donat l'alegria de veure com el sr. Kim Ki Duk tornava a la primera línia de festivals gràcies al premi més important d'aquest festival: el Lleó d'Or al millor film. El nou treball del director coreà és Pietá. Sembla que Kim ki duk –explicat per ell mateix- ja no és el que era després de que una de les seves actrius quasibé mor en un dels seus rodatges. El director va caure en una depressió i la va filmar en el seu anterior treball en el que ens despullava l'ànima: Arirang. Aquest fet traumàtic ha provocat un abans i un després en la trajectòria del sr. Ki Duk i a Pietá abandona el romanticisme i la poesia que el caracteritza per a oferir-nos un film dur, colpidor, violent...
 
L'altre film que va marcar el Festival fou The Master del sr. Paul Thomas Anderson (director de Boogie Nights i Magnolia) amb una història (suposadament) inspirada en el fundador de la Cienciologia. Es va emportar el Lleó de Plata al millor director, la Copa Volpi al millors actors ex aequo per a Joaquin Phoenix i Philip Seymour Hoffman.
 
Aires religiosos, també, en el premi del jurat a Paradise: Faith (de Ulrich Seidl); en el nou film de Mira Nair: The Reluctant Fundamentalist; en Fill the Void (de Rama Bursthein); en el primer premi en el Your Film Festival per al català David Victori per La Culpa. Fins i tot el nou film de Spike Lee -Bad 25- en el que s'explica l'enregistrament del disc Bad de Micahel Jackson per a celebrar el 25è aniversari té un aire de santificació del rei del pop.
 
Destacada, també, la nova proposta del sr. Manoel de Oliveira que amb 104 anys signa el seu darrer film O gebo e a sombra amb la sra. Claudia Cardinale; el nou film del sr. Terrence Malick: To the wonder (el sr. Malick està hiperactiu) amb Ben Affleck i Javier Bardem; el nou film del sr. Brian de Palma (que torna a l'univers Hitckcock) Passion i la presència de Rachel McAdamas i Noomi Rapace; la re-tornada de la sra. Winona Ryder (we love, Winona!!!) a The Iceman (d'Ariel Vromen) el film sobre el sr. Kuklinski, pare de família i assassí a sou. Interessant la nova proposta del sr. Olivier Assayas (va guanyar el premi al millor guió) a Après mai sobre els anys de revolta de principis dels '70.
 
Bentornat sr. Kim ki Duk ... l'enyoràvem!!

KimKi-duk

2 comentaris:

laura ha dit...

uau, menudo gran resumen!!!!! gracias Ciutadà

Ciutadà K ha dit...

se hace lo que se puede...

thanks!