dijous, 29 de novembre de 2012

PESCANT SERIES DE TV (11): BLACK MIRROR

_

Hauríem de parlar d'una mini-serie, la primera temporada només té 3 episodis. Black Mirror és una producció del Channel 4 de la televisió anglesa estrenada estrenada el desembre de l'any passat. Es va crear amb la intenció de que els episodis tinguessin entitat de forma independent, en paraules de la productora: "cada episodio tiene un tono diferente, un entorno diferente, incluso una realidad diferente, pero todos son acerca de la forma en que vivimos ahora - y la forma en que podríamos estar viviendo en 10 minutos si somos torpes". Aquestes paraules misterioses ens perfilen l'aire de la serie: una actualització de la Dimensió Desconeguda en temps digitals.
 
Charlie Brooker, creador de la serie, ens explica el sentit del títol "espejo negro" (black mirror) del título es lo que usted encontrará en cada muro, en cada escritorio, en la palma de cada mano: la pantalla fría y brillante de un televisor, un monitor, un teléfono inteligente."
 
Només 3 capítols per a parlar-nos del món tecnològic en el que vivim, en el que aplicacions com Facebook, Twitter, Youtube o Whatsapp ens són imprescindibles...
  • Capítol 1: El himno nacional
  • Capítol 2: 15 millones de méritos
  • Capítol 3: Tu historia completa
Si el primer ens situa en la contemporaneïtat els altres dos ens porten a un futur on la presència i control tecnològica encara és més aclaparant que en l'actualitat. Un futur gris, desesperançador on la Humanitat és menys lliure i la tecnologia ens controla. Amb només 3 capítols és una de les séries de televisió més interessant dels darrers temps!
 
A mitjans d'aquest 2012 es va anunciar que hi hauria una segona temporada.