dilluns, 5 de novembre del 2012

SRA. SYLVIA KRISTEL

(1952-2012)

Certament, no estava en la llista dels meus mites eròtics. Les meves preferències salten dels '50 del segle passat (amb actrius com Marilyn Monroe o Rita Hayworth ...) als '90 (amb Winona Ryder, Monica Bellucci o Natalie Portman...); en canvi els '60 i '70 no m'han atret, la seva estètica mai m'ha dit res. En qualsevol cas, hem de reconèixer que la sra. Sylvia Kristel és tot un referent eròtica i que la seva presència, només amb un personatge cinematogràfic, forma part de la Història del Cinema. El seu posat insinuador, asseguda en una cadira de vímet és tota un icona.
 
Sylvia Kristel era filla d'un campió de tir al plat i els seus pares portaven un hotel a Utrecht. Ella va confessar en la seva autobiografia que va patir abusos sexuals als 9 anys d'un client de l'hotel. El seus pares es van divorciar quan tenia 15 anys, segons ella: 'el més trist que m'ha passat mai'.
 
Als 17 anys comença a treballar com a model, va guanyar el concurs de Miss TV Europa (1973). L'any següent va aconseguir la fama mundial amb el film Emmanuelle; malgrat altres interpretacions aquest personatge estigué lligat a la seva persona fins al dia de la seva mort. Va participar en 5 projectes cinematogràfics en el que el personatge d'Emmanuelle hi era present (com a actriu principal o secundària)(al 1974, 1975, 1977, 1984 i 1992) i una sèrie de tevisió en el 1995. Qualsevol altre paper va tenir càrrega eròtica i sensual, per exemple, a Camas Calientes (1979) o El Amante de lady Chatterley (1981).
 
L'any 2006 va publicar la seva autobiografia: Nue (despullada). En la que assenyala, en la recerca d'una figura paterna, l'addició a les drogues i l'alcohol; fruit, també, de l'oblit -cada cop més evident- del públic. Va estar casada diversos cops i un dels seus marits va intentar obrir-li carrera a Los Angeles sense massa èxit. Va anar acumulant diferents càncers (de gola, pulmó i esòfag).

La senyora Kristel va -intentar- ser quelcom més que Emmanuelle: escrivia, dibuixava i cantava. L'any 2007 va presentar al Festival de Cinema de Tribeca el curt Topor et moi, fet en bona part de dibuixos seus.

La senyora Kristel va ser una autèntica educadora sexual... ai, quants van tenir somnis humits pensant en ella! ... quants haguessin compartit un vol d'avió amb aquests donzella!

 
 

5 comentaris:

pau ha dit...

Pues si, tota una pena.
Veure Emmanuelle d'amagat va ser tot un canvi a la meva vida...

Laura ha dit...

No me digas que sofia Loren no te dice nada?

Ciutadà K ha dit...

Ai, Pau, pillin, pillin...

Pues, no Laura, ni la Loren ... :S

(¿es grave?) :P

laura ha dit...

osti, ni la Loren? ... vaya, si "no" la Loren ahora entiendo que esos años no te van .... caso extraño tenemos aquí!!!!! :-)

Ciutadà K ha dit...

jajajaja preocupante, ¿no?

yo creo que es que soy medio gay ... juas! :P