dimecres, 19 de desembre del 2012

50 ANYS DEL DEBUT DEL SR. RAIMON A BARCELONA


_
El passat dissabte va fer 50 anys de la primera actuació del sr. Raimon a Barcelona. Va ser al Fòrum Vergés el 15 de desembre de 1962 i només tenia 22 anys. Aquesta és l'excusa per a que aquests pocs dies que falten per acabar el 2012 es succeeixen els homenatges al cantant de Xàtiva: una exposició, la medalla d'Or de Barcelona, sessions a la Filmoteca i concert al Liceu.

L'exposició Raimon. Al vent del món la podeu veure a l'Arts Santa Mònica de BCN. Fins al 26 de gener. La mostra és una gran oportunitat per a recòrrer la vida artística i personal del 'de Xàtiva'. L'exposició està dividia en espais temàtics: 'Al vent', 'Cançons d'amor, cançons de lluita', 'Diguem no. La derrota no acceptada', 'En la gran pàtria humana', 'Entre la nota i el so', 'Del llibre al disc, del disc al llibre' i 'Barcelona-Raimon. Una història d'amor'. Diferents perspectives de l'artista que ens endinsa en la feina -rellevant i de referència- d'aquest cantautor. Bona part del material exposat forma part del arxius personal del mateix Raimon (manuscrits, caràtules, fotografies...). Tot l'univers Raimon en una exposició.
 
El sr. Ramon Pelegero Sanchís -Raimon-, va tenir des de 1962 una relació d'amor amb la ciutat de Barcelona, fins a quedar-s'hi a  viure. La ciutat li retorna el reconeixement amb l'entrega de la Medalla d'Or de Barcelona.

El 30 de novembre Raimon va oferir al Liceu una actuació memorable, per a celebrar aquests 50 anys de debut a Barcelona. Va començar el recital amb la inaugural i contundent Al vent... Amb el recinte ple de gom a gom, amb les entrades esgotades el cantautor que va arribar 'cridant' des de Xàtiva dos dies després d'emocionar de nou al Liceu feia 72 anys. Aquest ha estat el punt culminant d'un final d'any d'apalaudiments i reconeixements cap a tota una icona de la cançó en català (amb permís de Llach). Un Raimon que encara té molt per oferir i crear, com demostra el seu darrer treball: Rellotge d'emocions.