dimecres, 7 d’agost del 2013

SR. BERT STERN

 
(1929-2013)
 
Fa pocs mesos moria uns dels fotògrafs que més ha sabut captar les estrelles de Hollywood en les seves fotografies: el sr. Bert Stern. El seu nom, però, estarà lligat eternament al fet que realitzés les darreres fotografies a Marilyn Monroe. Sis setmanes abans de morir el sr. Stern realitzà la que fou la darrera sessió de fotos de l'actriu. Es tracta de l'anomenada The Last Sitting, una col·lecció de 2.571 fotografies.
 
En aquests dies a París se li està dedicant una exposició per a reivindicar  la feina del sr. Stern com a fotògraf més enllà de la sessió mítica amb Marilyn, posant-lo a l'alçada d'altres de la seva generació com el sr. Avedon o el sr. Irving Penn.
 
El sr. Bert Stern quan tenia 18 anys va treballar en un banc de Wall Street però ràpidament ho va deixar per a treballar com ajudant artístic del director Herschel Bramson. L'any 1951 aconseguí feina de director artístic a la revista Mayfair i van començar les seves col·laboración a Vogue, Squire, Life... A principis dels '70 del segle passat deixa estat units i està 6 anys a Espanya, tornant l'any 1976 a Nova York.
 
Per davant del seu objectiu han passat: Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Madonna, Kylie Minogue, Claudia Cardinales, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve... la gran majora dones, ja que en paraules del mateix Stern "la mujeres y la fotografía son mis dos pasiones".