dimarts, 14 de gener de 2014

PREMIS GLOBUS D'OR 2014


L'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood ha entregat els seus premis annuals. Els Globus d'Or donen el tret de sortida  a l'entrega de premis per al cinema estrenat el  2013. No hi ha hagut un gran guanyador, sinó premis molt repartits. Tot i això, per nombre de premis la que més Globus d'Or ha rebut és La gran estafa americana (de David O. Russell i el seu viatge als anys '70) amb 3 premis; en segon lloc, Dallas Buyers Club (de Jean-Marc Vallée -director de la reivindicable C.R.A.Z.Y- i la recreació del personatge real Ron Woodroof i la seva lluita contra la SIDA als anys '80) amb 2 premis... i la resta de guardonats amb 1 premi cadascuna. Com veieu, molt repartits. El premi principal -millor pel·lícula- se l'ha emportat la revisitació de l'escalvitud del director de moda: Steve McQueen amb 12 años de esclavitud
 
En quant a la resta de premis reconeixement merescut per a una de les millors pelis de l'any passat: Gravity, i el premi a la millor direcció per a Alfonso Cuarón. Un altre premi per a la imparable Jennifer Lawrence (millor actriu en els Oscar de l'any passat), en aquest cas com a millor actriu secundària de La gran estafa americana. Ens agrada el premi a millor actriu per a Cate Blanchett i el seu convincent treball a Blue Jasmine, acompanyat del premi honorífic Cecil B. DeMille al director d'aquest: Woody Allen. Ens agrada que hagin premiat el guió de la nova delirada de l'inquiet Spike Jonze: Her.

La nova cançó d'U2 -Ordinary Love- per a Mandela, del mito al hombre, Globus d'Or a la milor cançó...El premis Globus d'Or 2014: 
Millor pel·lícula-drama: 12 años de esclavitud
Millor pel·licula-comèdia o musical: La gran estafa americana
Millor director: Alfonso Cuarón (Gravity)
Millor actor-drama: Matthew McConaughey (a Dallas Buyers Club)
Millor actor-comèdia o musical: Loenardo DiCaprio (El lobo de Wall Street)
Millor actriu-drama: Cate Blanchett (Blue Jasmine)
Millor actriu-comèdia o musical: Amy Adams (La gran estafa americana)
Millor actor secundari: Jared Leto (Dallas Buyers Club)
Millor actriu secundària: Jennifer Lawrence (La gran estafa americana)
Millor pel·lícula animació: Frozen
Millor pel·lícula estrangera: La gran belleza (Itàlia)
Millor guió: Her (d'Spike Jonze)
Millor BSO: Alex Ebert (Cuando todo está perdido)
Millor cançó: Ordinary love, d'U2 per a Mandela, del mito al hombre
Premi Cecil B. DeMille: Woody Allen