dimecres, 9 de setembre del 2015

CONCERT 40 ANYS DE LA DHARMA A AMPOSTA!!!













El proper dissabte a Amposta viurem un concert històric. Ens visita la Companyia Elèctrica Dharma i la seva gira: 40 anys.

La Companyia Elèctrica Dharma és el grup més veterà d'aquest país, 40 anys de música. L'any 1975 apareixia el seu primer disc: Diumenge. Des de llavors ja porten 24 discos d'estudi.

Avis de la fusió de la música tradicional catalana i el rock, jazz o, fins i tot, la psicodèlia les seves cançons han estat autèntics himnes per a molts joves d'aquest país. Per a l'adolescència eferverscent ben plena d'idees utòpiques (llavors) sobre la Independència (quasi una realitat avui) la Dharma fou un acompanyant immillorable.


La seva primera etapa marcada pel rock progressiu i aires simfònics, sempre amb el toc folk del territori va anar desenvolupant-se cap a ser representants de la world music catalana, passant per etapes més pop... La seva música ha viatjat per 4 continents i una llista ben llarga de països fins arribar als més de 1.000 concerts.

El novembre del 2011, en aquesta casa, apuntava cap a un jubilació del grup... certament, com a futuròleg no serveixo!

Es tracta d'un banda familiar, els germans Fortuny en són els líders i compositors de bona part de la música, un clan familiar marcat per la tragèdia en perdre 2 dels seus mítics components: Esteve (1986) ànima i principal compositor de l'etapa inicial del grup;  i Josep  (2013), veu i bateria. Precisament, amb aquesta gira de concerts limitats volen retre homenatge als germans/amics perduts i fer-se un autohomenatge fent el que saben fer: música!

Els seus directes estan marcats per l'energia apabullant, desbordant, impactant de Joan Fortuny, la passió que emet ell i saxo és realment impressionant... els seus directe SÓN Joan Fortuny.

Així, doncs, per a reviure els aires de joventut del Ciutadà K, el concert del dissabte es presenta com a quelcom memorable.

No hi falteu!! FORÇA DHARMA!!



1 comentari:

Anònim ha dit...

No para de saltar en tot el concert, quin home, sembla que li hagi fotut a alguna droga xD