divendres, 15 d’abril del 2016

ELS CARTELLS DEL SR. MACARI GOMEZ


El sr. Macari Gómez, Mac per a abreujar, és un artista de 90 anys i que és famòs pels seus cartells de cinema. Porta més de XX anys treballant i encara ara, a la seva edat, continua rebent encàrrecs. El sr. Mac porta més 3.000 cartells cinematogràfica. El darrer? posar imatge a Voyeur del director Marc Recuenco. El seu sistema de treball és ben fàcil, reb una sinopsis del film en qüestió, revisa les fotos dels personatges principals del film.

Nascut a Reus, viu a Olessa de Montserrat des de fa més de trenta anys. De ben petit va mostrar habilitats en el dibuix que va saber aplicar al treball publicitari, mal pagat i massa pressionat, ben aviat es va establir pel seu compte. Va ser l'encarregat de realitzar els cartells de l'epoca daurada dels cinema, treballant per les grans majors maericanes com Paramount, Universal, Metro-Goldwyn-Mayer, United Artis, Fox.... Totes les distribuidores se'l rifaven. La mateixa Sara Montiel va arribar a dir d'ell que si hagués nascut a EEUU hagués aconseguit algun Oscar. El mismíssim sr. George Lucas va quedar encantat amb la feina del sr. Mac per al cartell d'American Graffiti i li va encarregar el disseny per a la trilogia d'Star Wars... però les presses amb l'estrena de la primera part provocà que el disseny es quedés en terreny USA. 

Seus són els cartells de Los 10 mandamientos, El Cid, El Verdugo, Doctor Zhivago, Un tranvía llamado deseo, El rostro impenetrable, Rebeca, ...


El seu darrer encàrrec oficial per al cinema el tingué l'any 1988 amb el film d'Antonio Banderas: El placer de matar... des de llavors, com que el seu estil no és habitual en la cartelleria cinematogràfica actual ha continuat pintant quadresa títol personal fins que ha arribat aquest encàrrec per a Voyeur,... amb 90 anys.

Gran, el sr. Mac!!


1 comentari:

Anònim ha dit...

Pensava que això s’encarregava la pròpia productora del film