dimecres, 20 de juliol del 2016

THE CHOPIN PROJECT DEL SR. OLAFUR ARNALDS


Ens agrada -i molt!- el sr. Olafur Arnalds, malgrat el seu passat com a bateria en grups hardcore/metal des de que l'any 2007 va editar el seu primer àlbum com a solista Eulogy for Evolution ens va confirmar que ell tenia una sensibilitat, capacitat  i creativitat musical extraordinària. 

Nascut a l'Islàndia (com altres monstres musicals: Björk o Sigur Ros) l'any 2009 va realitzar un dels seus petits experiments que el caracteritzen: va compondre i publicar a la xarxa una cançó cada dia durant una setmana, la recopilació s'anomenà Found Songs. L'any 2011 va repetir l'acció, aquest cop en el seu apartament, el recull s'anomenà Living Room Songs (òbviament). I dos anys després arribaria un dels seus treballs imprescindibles: For Now I Am Winter....

Les seves composicions transmeten una tendresa i nostàlgia fora del comú. Atmòsferes musicals, veus silencioses, sorolls d'ambient... encissador!.

El penúltim treball discogràfic és The Chopin Project, acompanyat de la pianista germano-japonesa Sara Alice Ott. Encara que ho pugui semblar no es tracta d'un disc de versions, sinó d'una reinterpretació musical de l'univers sonor del mestre Chopin, on revivim els seus acords acompanyats del toc Arnalds, emoció extrema i sons de l'entorn proporcionant una música orgànica i viva... Chopin viu, amics i amigues!!!

Aquí teniu el clip d'un dels temes: Letters of a Traveller ... deixeu-vos gronxar...