dijous, 4 d’agost del 2016

MICROTEATRE: TEATRE DE MOOOOLT PETIT FORMAT


Ja fa temps que va però l'invent va prenent força. Es tracta de teatre de molt petit format, però moooolt petit, eh? És a dir obretes de 15 minuts, per a 15 persones i en espais no més grans de 15 metres quadrats.

El Microteatre reforça aquella sensació que busca l'actor teatral de notar el contacte pròxim del públic. La idea que es continua ara va arrencar l'any 2009 -a Madrid- amb el projecte Microteatro: por dinero (coordinat per Miguel Alcantud) en el que es va utilitzar un edifici que era un antic bordell i 13 grups van ocupar les habitacions oferint curtes peces teatrals al voltant del tema de la prostitució... les repetien tantes vegades com públic hi hagués i veient l'acollida de crítica i públic es van instal·lar en un altre edifici de Madrid i es van "obrir" sucursals a MálagaBarcelona o València i ha creuat l'Atlàntic arribant a Miami i estenent-se per Sudamèrica. Podem considerar que a hores d'ara és una mena de franquícia, els grups que vulguin apuntar-se han de presentar el seu projecte i els organitzadors decideixen si encaixa o no. 

Òbviament, aquest projecte no és quelcom aïllat sinó que es troba dins d'una tendència (fruit de la situació econòmica) de fer un teatre més assequible, més barat i més pròxim. Tendència a la que s'han apuntat els grans teatres a l'hora d'ofertar espectacles i sessions similars.

Renovar-se o morir, amics i amigues...