dimarts, 29 de novembre del 2016

UN NOU MIYAZAKI !!


hayao miyazakiSí, l'01 de setembre de 2013 va ser un dia trist per al món de l'animació: el sr. Hayao Miyazaki director de meravelles com Mi vecino Totoro, la Princesa Mononoke, el Viaje de Chihiro o Ponyo en el acantilado va anunciar que es retirava. El que fou co-fundador d'Studio Ghibli i referència a nivell mundial (el mateix John Lasseter de Pixar el reconeix com un mestre) va decidir que ja havia treballat prou.

Afortunadament, fa unes setmanes ens arribava la notícia de que el mestre Miyazaki tornava a dirigir i ho feia amb un projecte que feia més de 20 anys que li voltava pel cap. Es tracta de Boro the Caterpillar: "la història d'una petita i peluda eruga, tan petita que la podries xafar fàcilment entre els dits". Com sempre, natura i sensibilitat defineixen la proposta. Inicialment havia de ser un curtmetratge però ha cregut convenient fer-ne un llargmetratge que estarà llest al 2020, coincidint amb el 80è. aniversari del mestre.

La gran novetat és que aparcarà l'animació tradicional que l'havia caracteritzat fins ara per a decantar-se per l'animació generada per ordinador.

La mala notícia és que només podrà ser projectada en exclusiva en el Museu de Ghibli de Tòquio.... confiem, però, que serà editada en algun moment.

Llarga vida al sr. Miyazaki!!

Resultat d'imatges de hayao miyazaki

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les pelis de Estudi Ghibli no son fruit de la meva deboció, ho sento.

Ciutadà K ha dit...

Quins gustos més especials té, sr. Pons...