dimecres, 25 de gener del 2017

UN 2016 PLE DE CULTURA


El 2016, que acabem de deixar, ha estat un any ben intens a nivell cultural. Ha estat un no-parar difícil de superar! Deixarem a banda l'apartat cinema, ben tocat en un post anterior.

Art:
Pel que respecta a l'art l'activitat ha estat culpa, en bona part, de Lo Pati. Allà hem pogut veure Sweet Home (Asbel Esteve), Cauty Said to Franco. What time is love (col·lectiva), Larga Fluxa, l'Strobe'16, Lois Patiño, la BIAM 2016, RESET i 360º, Un Gir Orgànic (amb Joan Morey i Carles Congost)

He acompanyat a l'amic @eqhes en les presentacions del seu llibre Mentides a mà alçada i exposicions puntillistes a la Biblioteca de La Ràpita, a la Báscula de la Cerería (BCN), a la llibreria la 2 de Viladrich (Tortosa).

Al Llar (Amposta) hem pogut gaudir 12306 de Jaume Vidal i Roman Aixendri; 'Per què Xile? d'Eva Mascarell. Al Museu d'Amposta: Un minut de Silenci per tots aquells que no saben que moriran a la N340 de Maria Pons. A les XI Jornades de Lletres Ebrenques de la Biblioteca d'Amposta: Emili Gil, Jordi Llavina, NAQBA. 

En la vessant artística de l'Eufònic'16: Varvara & Mar, Aleix Fernandez, Kyoka, Minding Scapes.

A Barcelona hem visitat els Naufragios Recientes de Carlos Pazos a la galeria ADN (BCN) i Un Thyssen mai vist al CaixaForum.


Música:
Tribut a The Alan Parsons Project (Unió Filharmònica d'Amposta), Albert Pla A pleno pulmón en Concert (Lo Pati), Andreu Rifé amb Terròs (a la Lira Ampostina); Formes Diverses de Vida 2016 amb Ubaldo, Marina Herlop a Amposta i també amb Shoeg, Anur, El Petit de Cal Eril, Big  Sirulo  (Ermita de la Pietat d'Ulldecona); Tomeu Penya (Amposta); Blaumut (a Alcanar i La Ràpita); Mazoni, Los Bengalas a les Jornades Musicals Ermita de la Pietat d'Ulldecona; Joan Miquel Oliver (Campredó); El Niño de Elche amb Ubaldo de telonero (Deltebre); Vist des del Fangar amb Daniel Saez, Alfred Porres (Rampaire), Maria Pons i Cristófol Pons al Casino d'Amposta i  al Museu de la Pauma de Masdebarberans; We Love Fest'16 amb UNDL (Amposta); Musical Fum de Caliquenyo (Amposta); Sommeliers (La Ràpita), Halldor Mar (La Ràpita).

Eufònic 2016: James Brewster, Xavier Bonfill, Sunny Graves, Bad Gyal, Svper, Awwz, Papa Topo, Mats Erlandsson & Maria W. Horn, Fasenuova, Ferran Palau, Then Enlightment de Quiet Ensemble.

360º, Un Gir OrgànicLa Bistec, Elsa de Alfonso y los Prestigio, Evrupides and his tragedies (Lo Pati). També a Lo Pati: Corte Moderno, Andreu Ubach & Josep Maria Cols.

Manel (al Castell de Miravet) i Maria Arnal i Marcel Bages (Antiga Estació de Benifallet)

Sònar'16 (BCN): Amb Jean-Michel Jarre, Anohni i James Blake

Yann Tiersen (Palau de la Música de BCN) i The Cure (Palau Sant Jordi de BCN) 


Teatre:
Els veïns de dalt (de Cesc Gay)(Tortosa), Neus Català, Un cel de plom amb Mercè Arànega (Amposta), La Casa de Bernarda Alba (Amposta), Tripula dels Farrés Bros (Amposta), L'Àvar de Molière amb Joan Paera (Tortosa)


I, per al final, deixo els  projectes més interessants de l'any, la participació en la programació del primer festival de cinema d'Amposta: mónFILMAT, Festival Internacional de Cinema i Paisatge, del que ja estem preparant la segona edició. I l'acreditació (per tercer any) en el Festival de Sitges.

I aquest 2017: MÉS!!


1 comentari:

Anònim ha dit...

Quin home més culturalment inquiet!