dilluns, 17 de juliol del 2017

A CATALUNYA TENIM UN MAZINGER Z


No sé si ho sabeu però a Catalunya tenim un potent homenatge a la figura de Mazinger Z (que només si heu nascut als '70 del segle passat us despertarà un inevitable sentiment nostàlgic). La  família del Ciutadà K & co. hi va anar a finals de l'any passat. 

A la petita població de la Cabra del Camp (Alt Camp) l'any 1979, quan el robot icònic gaudia de dies de glòria, uns habitants de la població van decidir erigir-ne una estàtua. Hem de tenir en compte que en aquell moment es tractava del primer homenatge a tot el món que el personatge rebia. L'Associació Amics de Mazinger Z té només 2 anys però té el propòsit ferm de vetllar per l'estàtua i el què significa (acaben de repintar-la). El Mazinger Z de la Cabra del Camps està situat a la plaça Alfredo Garrido (cantant i autor de la lletra en castellà de la cançó de la sèrie). Aquesta estàtua és coneguda arreu del món i cada any reb 8.000 visitants.

Resultat d'imatges de mazinger z la cabra del camp 1979L'any passat l'Associació va organitzar una trobada que tenen pensat fer-la anual amb la participació de persones implicades en la sèrie i fans d'arreu del món. Un altre objectiu és aconseguir que la població s'agermani amb la de naixement del creador de la sèrie: Go Nagai.

Apart de la neteja de cara que li han donat, l'estrena d'una nova peli sobre el personatge que s'estrenarà a principis de l'any vinent provocarà una augment de peregrins cap a la Cabra del Camp.

Encara no l'heu visitat?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La estàtua es capaç de llançar els punys o llançar raig fotònics?

Sergi ha dit...

Doncs no en tenia ni idea, ja veig que no només hi ha gent friki al Japó! Quan aquesta gent estaven ja erigint una estàtua, jo seia atònit davant de la tele mirant Mazinger Z amb la incredulitat però també la fixació d'un infant d'1 any. És una història que sempre s'explica a casa, que m'asseien allà i jo m'empassava els capítols del famós robot.