divendres, 21 de juliol del 2017

DESCOBRIR ELS REACTABLES A LO PATI


Resultat d'imatges de reactable con niñosL'any 2008 en aquesta casa parlàvem dels reactables un innovador instrument de música electrònica creat el 2003 per una equip d'investigació de la Pompeu Fabra de Barcelona (Sergi Jordà, Marcos Alonso, Martin Kaltenbrunneri Günter Geiger). Aquest 'instrument' es va fer famós al ser adquirit per Björk o Coldplay, per exemple, a l'hora de ser incorporats als espectacles. L'equip Reactable ha realitzat més de 200 presentacions i concerts a més de 30 països i ha rebut diversos premis pel seu caire innovador.

L'instrument utilitza com a  tangible una taula rodona translúcida i lluminosa que al col·locar objectes al seu damunet generen un so i al canviar de posició i moure'ls aquests sons canvien la intensitat, el to, freqüència... Aquesta interacció no té límits en tant que molts participants poden generar els seus sons simultanis amb l'altre. Es tracta doncs d'un aparell intuïtiu, tàctil i 100% col·laboratiu.

Demà dissabte a les 18:30 a Lo Pati d'Amposta s'ha organitzat un taller adreçat a pares/mare i fills/es per a interactuar amb un reactable. El dinamitzador de l'activitat serà Carles López (productor, dj i un dels membres de l'equip Reactable).

Aquesta activitat està inclosa com a activitat paral·lela dins de la Jornades Musicals de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona.

Una experiència familiar i musical única que no ens podem perdre!

Aquí teniu un vídeo de les possibilitats del reactable ...

1 comentari:

Sergi ha dit...

Això m'ha deixat molt sorprès, desconeixia totalment aquest trasto. No acabo d'entendre com funciona, però la veritat és que el so que genera és hipnòtic, enganxa molt i ja es veu que les possibilitats són infinites. Suposo que el mateix so es pot aconseguir per ordinador, que d'alguna manera deu ser el que és aquesta taula, però l'efecte és molt sorprenent.