dimecres, 30 de maig del 2018

mónFILMAT 2018 (1): EN PREPARACIO




Amics i amigues, ben aviat arribarà la 3a.edició de mónFILMAT Festival Internacional de Cinema i Paisatge i el Ciutadà K torna a participar com a membre de l'organització, programant i co-dirigint.

Les dates de mónFILMAT 2018 seran del 30 de juny al 08 de juliol i, com l'any passat, concentrarem l'activitat en dos caps de setmana.

mónFILMAT va nèixer l'any 2016 amb la intenció de complementar l'oferta cultural cinematogràfica del territori i proposar una activitat on la base fos el cinema però enfortint la vessant social del mateix.

mF és una mostra de cinema en el que el paisatge és el centre de la programació, el paisatge com a motor de l'acció, el paisatge com a actor.

L'objectiu principal de mónFILMAT és recol·lectivitzar l'experiència de veure el cinema tot recuperant el caire social i relacional que implicava 'anar al cinema' amb activitats paral·leles que permetin el contacte social (sopars, tast de vins, debat...). mF també vol fer accessible a les Terres de l'Ebre un tipus de cinema que no arriba a les nostres comarques; està interessat en recontextualitzar espais desapareguts o no utilitzats a l'hora de projectar la seva programació. mónFILMAT vol establir un diàleg entre creadors/es i públic mitjançant ESPAIdebat com a punt de trobada i fer visible el procés creatiu d'un projecte audiovisual.

Per aconseguir els objectius exposats mónFILMAT 2018 compta amb un programació de 11 llargmetratges, 2 migmetratges, 27 curtmetratges, un taller d'edició de so i l'experiència col·laborativa de Kino Tarragonik, tast de vins, tast de cervessa i projeccions amb sopar.

Tot i que no s'ha fet, encara, la presentació de la programació definitiva ja es poden avançar títols com: Nueve días sin Fidel, el nou documental de Sofía Cabanes, en el que viatgarem a Cuba per re-viure els dies posteriors a la mort del líder cubà; Dolphin Man (de Lefteris Charitos), el documental sobre la vida de la persona real que hi havia darrera el personatge protagonista de The Big Blue (l'obra de culte de Luc Besson de 1988); The Florida Project (Sean Baker) una de les pel·lícules més destacables de 2017, des d'una mirada infantil veiem l'entorn desesperançat que envolta el lloc més feliç de la Terra: DisneyWorld (Orlando); Caras y lugares és una roadmovie documental sobre una 'estranya parella': la veterana Agnesa Varda (icona del cinema europeu) i el jove fotògraf JR que viatgen recollin amb la seva càmera llocs i persones, ovacionada en el Festival de Cannes. 

mónFILMAT és una projecte de Xavier Miró, Jaume Vidal i el Centre d'Art Lo Pati amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta.