dissabte, 8 de setembre del 2018

IX FANGOFEST AMPOSTA: AMB SATURNINO GARCIA!!

Aquesta és l'edició número 9 del FangoFest Amposta, Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Terror i Gore i arriba amb més energies que mai!

Després de rebre més de 400 projectes han seleccionat 8 llargmetratges i 68 curtmetratges que conformen la graella de la programació del 7 al 9 de setembre.

Ahir, divendres, es donà el tret de sortida amb el film d'inauguració Compulsión (d'Àngel González), els primes blocs de Curts Fantàstics i els més 'trash' amb els Curts Maledictis, les pelis Atraco fantasmal (de David Gilbank) i Alienígenas (de Juan Bodi) i el clàssic recull de curts del territori: 'Made in Terres de l'Ebre' en el que CREA hi participà presentant els seus 2 darrers treballs: 'Hivern' i 'Roba Estesa'.

Resultat d'imatges de saturnino garcia justinoAvui dissabte (a partir de les 15:40), arriben els plats forts del festival: d'una banda, la presència de l'actor Saturnino García al que s'entregarà i estrenarà el primer premi Lo Pont de l'Infern com a reconeixement a tota la seva carrera (a les 18:00). El sr. Saturnino García té un lloc d'honor dins del cinema fantàstic (i del Cinema, en general) gràcies a films com Justino, un asesino de la tercera edad (1994), Acción Mutante (1993) o el Día de la Bestia (1995), per exemple. L'entega del premi vindrà acompanyada d'una entrevista a càrrec d'un servidor i torn de preguntes del públic assistent. 

Resultat d'imatges de conducta animal film miguel romeroL'altre plat fort del dia és l'estrena a Catalunya (ha passat per un parell de festivals de la penínsul·la) de Conducta Animal (de Miguel Romero i Héctor Benítez-19:00): un contundent film amb vocació animalista que us agafarà ganes de passar-vos al veganisme. El gran atractiu és que l'estrena vindrà acompanyada d'una posterior taula rodona (20:30) amb bona part de l'equip del film: Miguel Romero (director), Lluvia Rojo (actriu protagonista), Juan Díaz (actor) i Eloi Yebra (actor) i moderada pel Ciutadà K.

Això no és tot, durant el dia d'avui també podreu gaudir d'una nova tanda de curts i els films: 'Los crímenes del día de todos los santos' (d'Héctor Escandell i Vicente Torres, 22:50) i 'La jaula' (Jose Salaverría, 01:30).

El diumenge, darrer dia del FangoFest, a partir de les 16:00 nova tanda de curts Fantàstics, Gore i Internacionals el llargmetratge 'Sant Martí' (de David Ruíz i Albert València, 20:15) i l'entrega de premis (21:40). I per a rematar el festival Pel·lícula Sorpresa! (a les 22:10)

Amics i amigues que us agrada el cinema de gènere o aquelles persones que mai l'heu experimentat: Ara és el moment!! Us espero a la Lira Ampostina d'Amposta