dijous, 10 de gener del 2019

'PERSEPOLIS' AL CINE-CLUB LA RAPITA


Aquí teniu la primera peli del 2019 que us portem des del CineClub La Ràpita: 'Persèpolis', film francès de 2007 dirigit per Vincent Paronnaud i Marjane Satrapi basat en la novel·la gràfica de la sra. Satrapi.

El film d'animació (que no infantil) és la emotiva història d'un nena iraní des de la revolució islàmica fins a l'actualitat. De forma contundent i clarament autobiogràfica, veiem com el fonamentalisme islàmic destrueix la forma de vida quan prenen el poder de la nació: forçant a les dones a portar vel, empressonant a milers de persones contraris al nou règim,... de forma irònica els descobriments culturals de la protagonista (el punk, ABBA, Iron Maiden...) són un refugi i evasió al que està passant en el seu país. El film ens ofereix un lligam perfecte entre alló 'mico' i allò 'macro' i ens alerta de les conseqüències de qualsevol règim autoritari.

En la versió original gaudirem de les veus de Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Sean Penn, Gena Rowlands o Iggy Pop.

El film s'emportà el Premi Especial del Jurat en el Festival de Cannes 2007 i els premis Cèsar a Millor Opera Prima i Millor Guió Adaptat.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Vaig llegir el còmic fa una pila d'anys. La veritat és que em va agradar molt, és una història que val la pena conèixer.