dilluns, 4 de febrer del 2019

POST NUMERO 2.000 !!

Aquest que publico és el post número 2.000 i per a celebrar-ho us recupero el post que durant aquests 11 anys de Ciutadà K ha tingut més visites; per estranyes conjuncions dels algorritmes del ciberespai el post 'El final del Delta' porta acumulades 37.615 visites. Flipo!

EL FINAL DEL DELTA...



Per als i les que no sou de les Terres de l'Ebre aquesta imatge no us impactarà especialment però per a les persones que vivim aquí és un símbol, una manifestació gràfica del que fa temps que notem i pel que fa temps que es lluita: el Delta desapareix.

Aquesta imatge és el trencament de la barra de la platja de Buda que separar ls espais interiors  del Delta amb aigua dolça (o Calaixos) del mar. Això ja ha succeït altres cops quan hi ha temporal però quedava resolt de forma natural ... fa quatre mesos i la situació continua igual i ens evidencia l'extrema vulnerabilitat d'aquest espai natural.

El Delta s'acaba si no hi posem remei. No arriben sediments des del riu que mantingui i enforteixi el Delta: dels 25 milions de tones anuals que arribaven a principis del segle XX, es va passar als 17 milions a mitjans del segle passat i ara estem als 0,15 milions anuals. 

És el final del Delta ...


2 comentaris:

Sergi ha dit...

És clar que és el més visitat, si ens el poses cada any! Per molts anys!!

Ciutadà K ha dit...

Jejejeje, sabia que algú diria aixó, peró esperava que fos el sr. Pons... Ho he posat en safata
Agraït per la felicitació!!