dimarts, 16 de maig de 2017

EL FINAL DEL DELTA...Per als i les que no sou de les Terres de l'Ebre aquesta imatge no us impactarà especialment però per a les persones que vivim aquí és un símbol, una manifestació gràfica del que fa temps que notem i pel que fa temps que es lluita: el Delta desapareix.

Aquesta imatge és el trencament de la barra de la platja de Buda que separar ls espais interiors  del Delta amb aigua dolça (o Calaixos) del mar. Això ja ha succeït altres cops quan hi ha temporal però quedava resolt de forma natural ... fa quatre mesos i la situació continua igual i ens evidencia l'extrema vulnerabilitat d'aquest espai natural.

El Delta s'acaba si no hi posem remei. No arriben sediments des del riu que mantingui i enforteixi el Delta: dels 25 milions de tones anuals que arribaven a principis del segle XX, es va passar als 17 milions a mitjans del segle passat i ara estem als 0,15 milions anuals. 

És el final del Delta ...

9 comentaris:

pons007 ha dit...

Haureu de buscar alguna altre reclam turístic

Cinta Ramirez ha dit...

No val la pena contestar-te si creus que el Delta és solament turisme.

Marfullet ha dit...

Pots vindre tu de pallasso !!!!

Ciutadà K ha dit...

Uep! Haya calma. No he eliminat el darrer comentari perquè tinc per norma no eliminar res però abans que res hem de ser respectuosos... el sr. Pons és un veterà i molt volgut en aquesta casa i el seu comentari s'ha d'entendre amb la ironia i humor que el caracteritza... en qualsevol cas, pot expressar el que li doni la gana!! només faltaria

Cinta i Marfullet gràcies per la seva visita!

Anònim ha dit...

Evidenment aquest senyor pot dir el que vulgui, i evidenment els que ens sentim al•ludits com a habitants del Delta, li podem respondre el que creguessim convenient.Crec que estem parlant d'un assumpte molt greu sobre el que no es poden fer bromes ni "gracietes"

Anònim ha dit...

Dius això perque no hi penses en les persones que hem nascut aqui i anavem a la platja cada fin se setmana, on podiem estar una bona estona caminant des d'on deixaven aparcats els cotxes els nostres pares fins la mar. Indignació es el que tenim per a que ara amb la ironia o com ho volgues dir vingues tu a tocarnos la moral.

Anònim ha dit...

Oooh se esta acaban com moltes coses.....es lo que ya!tot es per culpa nostra adeu delta adeu

Anònim ha dit...

Yo men riure dels altres quan començen a desapareixer les cases i casetes de primera linea de mar

Anònim ha dit...

La vida no és cap reclam turístic!!