dijous, 25 d’abril del 2019

EL SR. AI WEIWEI DENUNCIA AMB PECES DE LEGO

Resultat d'imatges de ai wei wei i estudiantes lego

El sr. Ai Wei Wei és una artista controvertit, un personatge provocador. La seva trajectòria multidisciplinar sempre té un component d'activisme. La repressió viscuda en pròpia pell el fa estar en contra i manifestar-se davant les múltiples situacions injustes que passen al món. Una de les darreres instal·lacions que es poden veure en el Museo Universitario de Arte Contemporáneo (MUAC) de Ciutat de Mèxc s'anomena 'Reseting Memories' ('Restablir records'), en la que es recreen en peces de lego 43 rostres amb els seus noms. Es tracta de 43 estudiants del Ayotzinapa Rural Teachers' College que van ser segrestats a Iguala fa 5 anys i es donaren per desapareguts. La nit del 26 de setembre de 2014 aquests estudiants anaven cap a una manifestació però foren detinguts per la policia corrupta de Iguala i no s'ha sabut mai res d'ells ni dels seus cossos. 

En un format que recorda l'estètica warholiana és una forma de posar rostres a la injustícia i, sobretot, de no oblidar.

No és el primer cop que l'artista xinès utilitza peces de Lego a les seves obres, en paraules seves Lego li sembla una mitjà de comunicació democràtic. "Tot el món pot utilitzar-lo, tothom el reconeix, és molt eficaç i m'encanta la impressió de pixel que dóna".

Resultat d'imatges de ai wei wei i estudiantes lego