dimecres, 5 de febrer del 2020

A BARCELONA S'INAUGURA UNA BIBLIOTECA DE COSES


Resultat d'imatges per a "biblioteca de cosas sant marti barcelona""M'estranya que algú no ho hagués inventat encara, tenint en compte els moments de crisis econòmiques i penúries que hem passat i continuem passant... 

Al districte de Sant Matí de Barcelona s'ha creat la Biblioteca de las Cosas, allà hi ha 50 objectes necessaris però que s'utilitzen molt poc al llarg de la Vida; per exemple, un taladro és molt útil però si calculéssim l'ús que en fem no amortitzaríem el que costa. La Biblioteca de les Coses va en la línia de potenciar el consum col·laboratiu, fomentar el suport de la  comunitat i ser sostenibles, per això, quan els necessites, pots agafar en prèstec algun d'aquests objectes per un preu simbòlic entre 1€ i 3€per setmana, depenent de l'objece en qüestió.

Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya i que ens arriba del libraries of things londinenc que fa 3 anys que funciona. El criteri a l'hora d'escollir els objectes (segons manfesta l'encarregada de la gestió del punt de Sant Martí) és aquells que s'utilitzen menys d'un cop al mes agrupats en 5 àrees: oci i aventura, neteja i llar, oficina i cures i salut. Els objectes s'han aconseguit d'una campanya de donacions oberta als veïns i estan marcats amb unes etiquetes QR on s'informa sobre el números d'usos de l'article, la tipologia d'usuaris/àries que l'han agafat o incidències que hagin pogut haver amb ell. 

De moment, la Biblioteca de les Coses de Sant Martí és un prova pilot amb l'intenció d'escampar la iniciativa a d'altres territoris.

Els que tenim tendència al Síndrome de Diògeneses són accions que ens han d'ajudar a fer un canvi d'actitud vital ... que costa ...  molt ... massa


4 comentaris:

Pons ha dit...

Sense fiança ni res?

Sergi ha dit...

Em sembla una idea fantàstica, tot el que sigui col·laboratiu em semblen bones idees. L'únic que no m'agrada és el nom. Una biblioteca és de llibres. Que s'inventin un altre nom per a això.

djxesc ha dit...

Gran idea!

Ciutadà K ha dit...

- Pons: no, crec que no hi ha cap fiança, aquí està al link amb més info https://ajuntament.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/la-biblioteca-de-les-coses-nou-servei-de-prestec-dobjectes-obert-a-tothom-2_909105

- XeXu: jo també vaig pensar el mateix... en serio que si no hi rumiem una mica no trobarem un nom que no desgini una altra cosa?

Gràcies per la vostra visita!
(sobretot a tu, djxesc!)