dijous, 6 de febrer del 2020

'BONE TOMAHAWK' AL CINECLUB LA RAPITA


La pel·lícula que ens han triat al CineClub La Ràpita per aquest diumenge és de les que podríem anomenar 'inetiquetable'. 'Bone Tomahawk' és, aparentment, un western amb els seus cowboys, els seus sheriffs, els seus cavalls i els seus indis. Aparentment és com un film de l'oest, dels clàssics, però quan menys t'ho esperes el film es converteix en un autèntic film de terror... de terror de l'oest però terror al cap i a la fi. No es estrany, doncs, que en el Festival de Sitges s'emportès el premi a la millor direcció. I és que el director -S. Craig Zahler- no és un qualsevol, aquest film fou la seva 'opera prima' i ràpidament es situà en les primeres llistes dels directors que val la pena seguir i tenir en compte ... com es confirmà amb el seu segon film -'Brawl in Cell block 99'-, en el que posà la seva creativa mirada en el films de presons.

'Bone Tomahawk' compta amb un repartiment de luxe, amb un encertat Kurt Russell al capdavant; podrem veure a Patrick Wilson, David Arquette, Sean Young, Matthew Fox o Richard Jenkins. 

No és un film fàcil, és excèntric, grotesc, passat de rosques en algun moment i amb tocs de comèdia. Un autèntic joc de creuament de gèneres per a que el gaudeixin als que els agrada les emocions fortes. Sí, amics i amigues, 'Bone Tomahawk' és brutal, salvatge i estranya ... molt estranya.

Ens acompanyeu?