dimecres, 12 de febrer del 2020

BJORK FA MUSICA AMB L'INTEL·LIGENCIA ARTIFICAL DE MICROSOFT

Resultat d'imatges per a "korsafn bjork"
Ara feia temps que no parlàvem de la nostra amiga Björk. Que no en parlem no vol dir que la senyora no pari. La seva ment inquieta està constantment creant i projectant i, la majoria de cops, amb algun vincle amb la tecnologia i/o amb el medi ambient. 

Aquest cop s'ha agafat de la mà de Microsoft per a aplicar la Intel·ligència Artificial a la seva creativitat musical o en els patrons climàtics canviants hi tenen una presència primordial. 

'Kórsafn' és la peça que Björk ha creat basant-se amb arxius seus, enregistrats anteriorment i que es van reproduint dependent de les modificacions climàtiques i la posició del sol al llarg del dia. Aquesta peça es reprodueix en bucle en el vestíbul de l'Hotel Sister City de Nova York. Mitjançant una càmera en viu situada al terrat de l'hotel aquesta capta la pressió atmosfèrica, els canvis de llum, el sol... que mitjançant la Intel·ligència Artificial emet els arxius de so d'una determinada manera. El resultat és una cadena interminable de noves variacions que impacten en els oients generant sensacions i estats d'ànims diferents, com ho fa el temps metereològic en nosaltres.

És una forma de comunió entre la veu i els components de la Terra, de com el so es veu influït per la temperatura, els raigs del sol o els moviments migratoris de les aus ... 

Podeu conèixer més detalls en aquest enllaç.


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Uf, fa temps que vaig perdre la pista a Björk, tot i que de jovenet m'agradava molt. Ara el que fa em sembla que és massa experimental per mi...

Ciutadà K ha dit...

Uix, Xexu, el que et sembla és encertat, l'islandesa està en un plan moooolt experimental.
Però a mi encara em desperta interés...