dimarts, 28 d’abril del 2020

TUBULAR BELLS I L'ORQUESTRA ONLINE DEL SR. PABLO ABARCA


Em vaig enterar del projecte mitjançant el sr. Jaime Altozano, músic i youtuber que us recomano molt i molt, que en un dels seus vídeos feia una convocatòria per a participar en un projecte d'un altre músic: el sr. Pablo Abarca, un altre youtuber. 

El sr. Abarca volia aprofitar aquests dies de confinament per a crear una orquestra online amb l'objectiu d'interpretar tots/es juntes/es la peça Tubular Bells de Mike Oldfield. Les directrius eren clares: cadascú podia tocar, a casa seva, amb el seu instrument, la peça en qüestió, gravar-se en vídeo i fer-li arribar al sr. Abarca. Ell juntaria tots els fragments i en faria un vídeo final.

El resultat és espectacular i si, a sobre, t'agrada el mestre Oldfield, la 'cosa' ja és flipant!! Més de 500 músics de tot el món interpretant la mateixa peça musical, a distància. L'Online Orchestra' ja estava creada i el vídeo resultant és emotiu de veritat.

A baix de tot teniu el vídeo compartit a youtube però si voleu tenir la peça en .mp3 només cal que cliqueu en el següent  enllaç de dropbox.

Admirable la feina d'edició d'audio i vídeo del sr. Abarca intentant donar cabuda a totes les persones que hi han participat. Els que algun cop ens hem dedicat a 'muntar vídeos' sabem la dificultat que implica lligar més de 859 vìdeos diferents, que són els que ha rebut aquest youtuber... El sr. Abarca ha rebut vídeos tocant instruments totalment inverosímils, com:  una serra, un pot de vidre de llegums, un cotxe teledirigit... que podeu veure en aquest enllaç.

Un d'aquests projectes que emocionen al veure tants cors bategant a l'hora... i el sr. Abarca 'amenaça' en crear algun altre projecte musical i participatiu similar.

Estarem a l'alerta. Cliqueu al play... ja tardeu!