dijous, 25 de juny del 2020

SÓN MOMENTS PER A L'AUTOGESTIO CULTURAL???


Tenint en compte que els Ajuntaments (de forma unilateral) han decidit 'suspendre' les Festes Majors dels pobles i que la Cultura està a la cua de qualsevol prioritat (l'última en desconfinar-se i la què rebrà menys ajudes i subvencions, segur) potser és moment de plantejar-nos que l'autogestió pot ser una opció, gairebé l'única opció.

Diumenge passat, esperonat per l'amic Jaume Vidal, va tenir lloc un bon exemple d'aquesta autogestió del què us parlava. 20 persones es van unir per a organitzar un concert privat, en un espai cedit per una d'aquestes persones i que amb l'aportació de 10€ cadascú podia sumar una xifra digna per a que un grup musical ens fes el seu directe, i si es tracta d'un grup musical de 'proximitat' millor que millor. I Adiós Luxemburgo ho van fer la mar de bé! Gràcies per la vostra predisposició i participació. Garantint mesures, controlant el nombre de persones congregades. El resultat fou un èxit. L'iniciativa ja s'havia generat amb intencions de 'quedar-se', de no ser una acció efímera i puntual... però si a sobre el primer intent ha funcionat la repetició ja està més que garantida.

Amics i amigues, es poden fer 'coses' cenyint-nos a les directrius i protocols que ens marquen des de les institucions sanitàries. L'autogestió cultural és possible, necessària i més fàcil del què penseu ... Endavant la Cultura !!




2 comentaris:

Sergi ha dit...

Bé, no veig massa separació entre els assistents. Tota iniciativa cultural està bé, però no crec que fent només auto-gestió es pugui fer sobreviure a tothom que fa manifestacions culturals al nostre país, que n'hi ha molts i amb molt talent. Cal que l'administració també es mulli al respecte.

Ciutadà K ha dit...

Sí, sí, i tant! no confio solucionar el problema del sector amb l'autogesió, l'administració pública és imprescindible, però massa sovint arriba tard i malament ... sinó comencem a 'fer coses' nosaltres