divendres, 21 de maig del 2021

2ona. EDICIO DE FRONT, MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA DE CONFLICTE I PAU

 

Al nostre territori passen coses xules, això ja és un fet; i se n'afegeixen de noves. Aquest és el cas de Front, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau. Després d'una primera edició l'any 2018 i una pandèmia que no ha ajudat ha enfortir el projecte tenim la sort de poder gaudir de la segona edició que comença avui. Amb el desig de que tingui la continuitat que aquest projecte mereix.

FRONT, va nèixer al voltant de l'anversari dels 80 anys de la Batalla de l'Ebre, amb la idea de realitzar una mostra de cinema en els espais de la Batalla de l'Ebre: Terra Alta, la Ribera d'Ebre, Baixa Ebre i el Montsià; per raons pressupostàries, les projeccions i activitats es van haver de realitzar a Roquetes, Tarragona i Valls. La mostra vol ser un punt de diàleg sobre els conflictes del passat i del present, pròxims i llunyans. Un espai de debat sobre els conflictes, la pau i la memòria històrica.

Aquest 2021, FRONT arriba amb més força, recuperant l'esperit de creació de la mostra. Així les poblacions amb acitivitats són: Corbera d'Ebre, Gandesa, Bot, Flix i Campredó.

FRONT està dirigit per Elisenda Trilla i Oriol Gracìa i tindrà lloc d'avui divendres fins al dissabte 29 de maig; aglutinant l'activitat en aquests dos caps de setmana.

El programa d'enguany compta amb produccions audiovisuals com: Josep (film d'animació sobre les persones exiliades d'Espanya i reclosos en els camps de concentració francesos); 'L'últim aviador' i 'La Plaça del Diamant' com a homenatge al seu director Francesc Betriu; 'El Periple, la vella llum d'Europa' (del director ampollenc Mario Pons, un film que ens parla d'exili, de memòria i de refugiats i que porta acumulats premis en diversos festivals). 'Cantares de una revolución' (del director Ramon Lluís Bande, documental musical polític sobre la Revolució d'Astúries de 1934 a través de cançons populars interpretades per Nacho Vegas), 'Com si agafèssim una cobra' (de Hala Abdallah, documental que ens parla dels dies convulsos viscuts a Egipte i Síria de 2010 a 2012), Ophir (de Alexandre Berman & Oliver Pollet, un film de forta càrrega poètica sobre la revolució a Bougainville de Papua Nova Guinea); un selecció de curts en els que hi trobem 'La Fatarella 1938' (dirigit per Pau Bertomeu i en el que el Ciutadà K hi  figura com a guionista).

A més de films, FRONT compta amb tast de vins, teatre (amb l'obra 'Passat/Present' de l'actriu Maria Moral, amb fragments i relats de testimonis reals de la Batalla de l'Ebre i la Guerra Espanyola del '36) i actuació musical (amb el concert de Temps al Temps, presentant el seu disc 'Hivern'). A més de visites guiades a diferents localitzacions del territori (com el Castell de Flix).

Així doncs, a partir d'avui ens esperen dos caps de setmana ben intensos de cinema, teatre, reflexió i música acompanyat d'una bona copa de vi. Llarga vida a FRONT !!´

Aquí us deixo tot el programa:

Programa: 

Divendres 21 de maig:
Església vella, Corbera d'Ebre (6€ + tast de vi)
19:30h | Acte Inaugural del Festival
20:00h | Projecció de 'Josep' de Aurel
21:00h | Tast de vins amb memòria

Dissabte 22 de maig:
Cinema de Flix
11:30h | Selecció de curtmetratges de Memòria Històrica (gratuït)
Castell de Flix
19:00h | Homenatge a Francesc Betriu amb Paco Poch, productor i director de cinema
19:30h | Projecció del documental 'L'últim aviador' de Francesc Betriu
21:00h | Projecció de 'La Plaça del Diamant' de Francesc Betriu

Dijous 27 de maig:
Cinema de Bot (4€)
19:30h | 'El periple, la vella llum d'Europa' de Marion Pons.

Divendres 28 de maig:
Torre de Font de Quinto de Campredó (10€ + tast de vi)
20:00h | Presentació del film 'Cantares de una revolución' de Ramón Lluís Bande
21:30h | Tast de vins de la memòria
22:00h | Estrena de la peça teatral 'Passat/Present' de l'actriu Maria Moral, amb fragments i relats de testimonis reals de la Batalla de l'Ebre i la Guerra Civil

Dissabte 29 de maig:
Cinema de Bot (4€)
11:00h | Projecció del documental 'Com si agaféssim una cobra' de Hala Albadalla
13:00h | Debat amb el col·lectiu So de Pau
Celler Herència Altés, Gandesa (10€ + tast de vi)
19:00h | Presentació del film 'Ophir' d'Alexandre Berman & Oliver Pollet
20:30h | Tast de vins
21:00h | Concert de Temps al Temps. Presentació del disc 'Hivern'