dimarts, 3 d’agost del 2021

PESCANT SERIES DE TV (34): 'KINGDOM'

 

No us havia parlat d'aquesta sèrie i aprofitant l'estrena de la pel·lícula que acaba d'estrenar Netflix mentres esperem la Temporada 3 és una bona excusa per a fer-ho.

No us diré que m'agrada el gènere de terror i gore perquè la meva cinefàgia ha quedat prou manifestada en la vida d'aquest blog; per tant, que m'agraden les pelis de zombies no és cap novetat. Quan fa un parell d'anys ens arribava una sèrie a Netflix de zombies des de Corea del Sud (un dels països més innovadors i creatius de la cinematografia actual) li vaig donar una oportunitat i no em va defraudar gens. Cert que ja estem 'saturats de zombies', l'inacabable (i cansina per a molta gent) The walking dead ens ha fet arribar a un punt de saturació i ara volem que siguin zombies innovadors -com ha fet el sr. Snyder amb l'infumable El ejército de los muertos en la que ha barrejat atracaments i zombies a Las Vegas-. 

La sèrie que ens ocupa té el valor afegir de barrejar Història i zombies: a Corea, a l'edat mitjana, durant la dinastia Joseon, una estranya epidèmia zombie s'escampa ràpidament i el príncep de la corona Lee Chang s'enfronta a la situació. 

La sèrie ja portava anys anunciada a Netflix, des del 2017 però diferents motius van demorar la seva realització: des de que un membre de l'equip va morir per sobrecàrrega de feina a un altre que va morir per accident de trànsit ... tot plegat va fer que es disparés el pressupost inicial i anés retardant l'estrena.

Finalment al 2019 la trobem a Netflix i la vam gaudir. Les intrigues de poder dins la corona amb l'acció que ens proporciona els zombies 'ràpids' orientals (a diferència dels 'zombies lents' occidentals) li donava un aire trepidant que t'enganxava a la pantalla.

L'any passat vam tenir una segona temporada i mentres esperem la tercera que ja està en marxa, els creatius de la sèrie ens ofereixen un film -Kingdom: la historia de Ashin- que fa de pont entre la T2 i T3 però ens proporciona informació de com ha sorgit tot plegat. Per tant, podríem parlar, també, de 'precuela'. Una bona tàctica comercial per a compensar el públic fidel que espera la nova temporada i pescar al nou públic que no coneix la sèrie però que amb una peli se la pot fer entrar en l'univers misteriós i ben facturat de Kingdom. I és que la sèrie és molt potent a nivell visual, ben acabada, ben fotografiada, amb un bon ritme i una dosificació de la informació que et fa mantenir alerta i amb ganes de més.

Així doncs, si no heu vist la sèrie, podeu començar pel capítol 1 i anar fent o podeu veure el film perquè us permetrà decidir si us interessa i us donarà un bon context de la història per a emprendre les dues temporades (de moment) de la sèrie.

Zombies, intriga i bona atmosfera a Kingdom.