dijous, 2 de desembre del 2021

'DOWN N'HI DO' AL CINECLUB LA RAPITA

 

'Down n'hi do. La cámara bailarina' és un film documental de 2018, dirigit per Mireia Ros i que sorgí d'un taller de cinema que va impartir a 8 joves (6 amb Síndrome de Down i 2 amb discapacitat intel·lectual); l'experiència motivà prou a la directora com per a continuar treballant amb aquest grup durant dos anys per a realitzar un curtmetratge i del procès de creació d'aquest projecte audiovisual és del què ens parla el film. La intenció és humanitzà un col·lectiu carregat de prejudicis mitjançant unes interpretracions plenes de naturalitat, espontaneïtat i sentit de l'humor.

La directora Mireia Ros -com a actriu en els seus inicis- ha estat la responsablde de films com La Monyos (1996) i guanyadora del Premi Gaudi al Millor Documental per Barcelona, abans que del temps ho esborri (2012).

'Down n'hi do', que fou presentat en el Festival de Málaga d'aquell any, fou un repte pel que respecta al procès i també un homenatge al germà de la directora que tenia Síndrome de Down i és a qui dedica el film. 72 hores d'imatges mentre el grup realitzava el seu curt reduïts a 55 minuts de cinema que transmet veritat en cadascun dels seus fotogrames.

Es tracta d'aquells films petits però immens en el missatge i el contingut i el podrem gaudir a l'Auditori Sixto Mir aquest diumenge a les 18:30. És la nostra aportació al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el dissabte 04 de desembre.

Us hi esperem !!