dimecres, 16 de març del 2022

MISSINGMOVIES.ORG, NO TOT ESTÀ EN STREAMING

 

Encara que no us ho pogueu creure no tot el cinema està en streaming. Per moltes plataformes a les que estiguem subscrits i subscrites -jo n'estic a 5, sense anar més lluny- hi ha films que no pots veure en streaming. Òbviament, sempre pensant en veure el cinema sense piratejos ni il·legalitats ... no us fa molta mandra buscar per pàgines 'dubtoses' allò que voleu veure? Aix, a mi sí, estic ben bé aburgesat!

A lo que anava, que encara que ens sorprengui hi ha films que no estan en plataformes. L'explosió de l'oferta audiovisual ha aparcat en un racó alguns films, de forma incomprensible. D'aquest fet n'han alertat un grup de crítics/ques dels EEUU i han creat missinmovies.org, una base de dades on s'hi registren aquells films que no es poden veure online. Aquesta gent diu que en l'època daurada de l'VHS era possible veure més cinema clàssic que ara, les grans productores i plataformes s'han abocat en una carrera frenètica per 'crear material nou', oblidat el ja fet. 

En aquesta llista trobem clàssics com Rebecca d'Hitchcock, El honor de los prizzi de John Huston, Coocon de Ron Howard o Corazón Salvaje de Michael Powell & Emeric Pressburger o Silkwood de Mike Nichols. 

Potser després del boom inicial, les plataformes de VOD -ara productores- haurien de reduir producció (molta i de dubtosa qualitat) en favor de recuperar joies del Cinema que les noves generacions desconeixen.