dijous, 29 de febrer del 2024

'SIN PIEDRAS' AL CINECLUB LA RAPITA

 

El CineClub La Ràpita en solidaritat amb el poble palestí i denunciant el genocidi que està patint en mans del govern d'Israel hem programat un parell de sessions que ens mostrin la realitat d'aquell territori tan castigat.

El film que us proposem avui és de 2005 i va estar dirigit per Pau Itarte i Quim Fuster; el primer és un dels professionals del cinema que ens ha donat Ulldecona (amb permís de Manel Raga). El sr. Itarte bàsicament és muntador però ha dirigit un parell de documentals.

El film ens ofereix la possibilitat de contestar una pregunta clara: ¿com ha de ser la vida d'un infant a la ciutat d'Hebrón (Palestina), assetjada pel govern i els militars isrealians? D'aquesta forma, sense veu en off, el documental ens descriu les rutines, el dia a dia d'un nen de Barcelona i un nen d'Hebron... no calen les paraules, les imatges són prou il·lustratives del què significa fer aquelles coses bàsiques de la infància en un lloc o un altre. Com és l'escola?, com és la vida familiar?, com són els esmorzars?, el joc?... durant el film se'ns va contraposant la vida d'un nen i la de l'altre.

Tot i que fa gairebé 20 anys que el film fou realitzat actualment té plena vigència i, malauradament, la situació és molt pitjor ara que la que ens expliquen en el flm.

A la sessió d'avui comptarem amb la presència d'un dels directors -Pau Itarte- i d'algun membre del Col·lectiu Terres de l'Ebre amb Palestina que ens podran fer una descripció de la situació que està vivint actualment el poble palestí.

Una d'aquelles sessions que tenen un forta càrrega de compromís i valors i que vol ser el nostre petit granet de sorra de comprensió cap al patiment d'un poble.

Ens veiem avui a les 20:00, a l'Auditori Sixto Mir.