dimarts, 2 de juliol del 2024

UN MURAL PER AL SR. SALVADOR PUIG ANTICH

 
Fa uns mesos, l'artista Rock Blackblock, sense rebre l'encàrrec de ningú, va decidir pintar -a Vallcarca- un mural en homenatge al sr. Salvador Puig Antich, quan es compleixen 50 anys de la seva execució a mans del règim franquista. 

El mural es troba entre el carrers Farigola i Cambrils, en la plaça coneguda popularment com d'Uri Caballero, en un mur de 10 metres de grandària.

En paraules del grafiter "és una reivindicació a la seva figura, a la seva lluita i de l'herència de la Barcelona llibertària". L'artista ja ha realitzat diverses accions artístiques crítiques i reivindicatives, com el dedicat a les Brigades Internacional que van participar en la Guerra Espanyola del '36, o un dedicat a Pablo Hasél en el que apareixia el borbó Juan Carlos I (esborrat per l'Ajuntament de BCN, per cert).

L''inauguració' d'aquest mural va estar inclòs en els diferents activitats que es van organitzar a la ciutat en homenatge al jove assassinat. Va comptar amb la presència de les germanes de l'activista llibertari.

Una forma de lluita contra el feixisme i les opressions és no oblidar...

l mural en memòria de Salvador Puig Antich, creat per l’artista Roc Blackblock al barri de Vallcarca, ha quedat inaugurat aquesta tarda en un acte organitzant per entitats llibertàries que ha comptat amb la participació de les germanes del jove assassinat ara fa cinquanta anys pel règim franquista. El mural es troba en un mur de 10 metres, a la plaça batejada popularment com la d’Uri Caballero, entre els carrers de Cambrils i la Farigola. Blackblock hi ha treballat els darrers dies sense haver rebut cap encàrrec, per decisió seva, i coincidint amb el 50 aniversari de l’execució de Puig Antich per “a reivindicar” la lluita revolucionària en què es va implicar a fons, fins a morir.t l’acte, les germanes de Salvador Puig Antich ha assegurat que mai s’havien sentit tan acompanyades, i han elogiat el mural. “Sembla que et parli”, ha assegurat. Les germanes han comptat amb la complicitat de l’artista, que ha assegurat que “la memoria es lluita política, una trinxera que cal defensar”. Vallcarca, en paraules de Roc Blackblock és un lloc coherent amb la lluita del militant antifranquista. “Salvador ha estat un símbol a la meva vida, ha esperonat les lluites que l’han seguit, ha dit també l’artista, destacant haver “pintat amb la força de totes”