dijous, 27 d’agost del 2009

SR. CAI GUO-QIANG

·
El sr. Cai Guo-Qiang és l'artista xinès més conegut i reconegut 'around the world'. La seva darrera gran obra -si es pot dir així- foren els impressionants focs artificials per a la inauguració dels JJOO de Beijing. Ara podem gaudir de les seves obres en el Museu Guggenheim fins al 6 de setembre amb l'exposició 'Cai Guo-Qiang-Quiero Creer'. Exposició que comparteix o -millor, conviu- amb l'escriptor (entre altres coses) Murakami.
·
Nascut a Quanzhou el 1957 inicialment estudià escenografia a principis dels '80 del segle passat, les seves primeres obres són marques de pólvora en un quadre. El 1986 marxa a Japó i deu anys després a Nova York, on viu actualment.... Xina, però, no l'oblida, i allà realitza projectes com Projecte per allargar la gran muralla xina 10.000 metres. Moltes de les seves obres es basen en el principi antagònic de destrucció/creació, el ying/yang, amb tocs apocalíptics i un punt inquietants, en les seves obres també es denuncia la societat de consum.
·
Obres interessants del sr. Guo-Qiang que podeu veure tot seguit: Arco Iris negro (a València per les víctimes de l'11-M), Bandera Roja (2005), Inoportuno: primera parte (2004), De frente (2006), Cocodrilo y Sol (2007)....
... els cotxes penjats d'Inoportuno: primera parte em té fascinat !!!


·
·

3 comentaris:

Laura ha dit...

hola, ciutadà! bon dia!

m'agrada això que fa amb fum vermell. lo de les cues d'animals ho trobo una mica estrany, eh... la setmana passada vaig acabar "tòquio blues". com que parla d'en murakami...

què li ha semblat la del johnny depp? jo hi vull anar, hasta per veure'l que no fa de raro, sap? i el senyor aquest que fa anys qui és?

Ciutadà K ha dit...

Buf! es nota que hem carregat piles, eh?? què preguntona!!

A veure: primer, lo de les cues d'animals no sé pas on ho ha vist...
- jo he començat avui mateix After Dark...és aviat per valorar, no havia llegit res d'ell...
- La del Johnny Depp està molt bé... sento dir-li que també fa -aquí- de tio raro...
- el senyor que fa anys és el sr.Stormare, un actor suec que ha fet Fargo, El Gran Lebowski, Bailar en la oscuridad... i Prision Break... és interessant, el noi!

BON DIA !!!

Laura ha dit...

gràcies, ciutadà!
:)

polita la preguntona