dimecres, 26 d’agost del 2009

DESCOBRINT AL SR. LEOPOLDO POMES

·
Avui us presento i em presento un dels fotògrafs contemporanis més importants de la fotografia a Catalunya: el sr. LEOPOLDO POMES. · Al sr. Pomés -nascut a Barcelona el 1931- se'l coneix, sobretot, pels seus mítics anuncis per a Gallina Blanca, Terry i Freixenet (creant la figura de la 'bombolla Freixenet'), vàlids, encara, avui en dia; fou el responsable de la imatge de la Barcelona dels Jocs Olímpics'92; ha realitzat més de 3.000 anuncis publicitaris... porta tota una vida dedicant-se a la fotografia i a la publicitat.
·
La seva primera exposició data del 1955, des de llavors, el seu varíadissim interés ha anat des de escenes costumbristes de l'Espanya franquista, passant per l'arquitectura, pel toreo o pel retrat a famosos: Picasso, Cortázar, Núria Espert, Tàpies, Chillida, Brossa, Marisa Paredes, Alejandro Sanz, ....
·
L'editorial La Fábrica acaba d'editar un llibre que recull totes les seves èpoques amb pròleg d'Eduardo Mendoza en el que afirma que l'obra del sr. Pomés és "una obra que no se parece a ninguna otra", Pomés "observa, rodea, se acerca, se detiene, se aleja, reflexiona, vuelve a estudiar la situación, hasta que por fin captura lo que quería: la mirada de una persona".
· L'IVAM de València i el MNAC de Barclona té obres seves exposades de forma permanent. ·

2 comentaris:

Laura ha dit...

hola, ciutadà!!!

la polita torna a ser aquí!!! què tal l'agost?

Ciutadà K ha dit...

Oh, Polita! quina alegria tornar-la a veure per aquí.... què tal les vacances? has anat algun lloc?

Jo les començo aquest divendres ... ja en tinc ganes, ja!!!
Amb públic o sense, el Ciutadà K no ha parat... portant el vaixell a bon port... :)