dimarts, 23 de març del 2010

FACTO DELAFE Y LAS FLORES AZULES

·

Me'ls va presentar el sr. Pau (gràcies, Pau!) i poc a poc hi hem anat entrant; val a dir que a la primera escoltada no ens impactà... però, poc a poc, li vas trobant més matissos i, inevitablement, t'acaben caient la mar de bé!.

Un novembre de 2002, a Barcelona, 2 músics que ja es dedicaven al món de la música conflueixen: Marc Barrachina (Facto) de Songstone -que ofereix les bases- i Oscar Daniello (Delafé) de Mishima -que aporta veu i lletres-. El setembre de 2003 guanyen el primer premi del concurs 'Joves Promeses de El Masnou'; en el 2004, amb una de les seves cançons imprescindibles: 'Mar el poder del Mar' guanyen la 'Cançó del mes' del programa 'Disco Grande' de RNE Radio 3 ... en aquesta cançó hi col·labora: Helena Miquel (Las Flores Azules) del grup Élena -que ofereix veu i cors-... havia nascut FACTO DELAFÉ Y LAS FLORES AZULES.

En el 2004 amb la seva primera maqueta -'El Monstruo de las Ramblas' (2005)- comencen a recollir més premis: a la millor maqueta, al millor videoclip,.. La confirmació de que el seu èxit no era flor d'un disc ni d'una cançó ens arriba amb La Luz de la Mañana (2007), que significa la seva consolidació, amb peces tan precioses com: Muertos, La Luz de la Mañana o Poquito a poco... i llavors -en el 2008- arribà El Corte Inglés i incorporà la cançó 'Mar el poder del Mar' al seu anunci de 'Ya es primavera en el...' i amb ell, els arribà, també, la popularitat.


Com heu pogut veure i escoltar en el vídeo (si voleu veure el simpàtic 'making of' del vídeo aneu al final d'aquest post), Facto Delafé y las Flores Azules són ingenyiosos, arriscats, lluminosos, divertits, positius, optimistes... un estil entre el hip hop i el pop (alguns ho anomenen Hip-pop), melodies senzilles, amb tocs de soul i electrònica; les seves lletres càlides i sensibles, les seves veus pròximes i naturals, amb xiuxiuejos que canten i/o et parlen a cau d'orella ...

Avui, 23 de març, surt al mercat el seu darrer treball: Vs, las trompetas de la muerte. Aquest treball arriba amb canvis: Marc Barrachina (Facto) abandona el grup i s'afegeix Dani Aceo (del grup Mishima) i el grup The Pinker Tones, oferint -molt probablement- un treball més ballable que els anteriors. Només amb el títol sospitem més presència d'instruments de vent... Així doncs, el grup es reinventa i passen a anomenar-se 'Delafé y las Flores Azules' . Aquí us deixo el primer single: Espíritu Santo.


Que el gaudiu !!


(per a veure el vídeo 'Mar el poder del Mar' cliqueu aquí)
(si voleu veure el making of del vídeo 'Mar el poder del Mar' cliqueu aquí)
(per a veure el vídeo 'Espíritu Santo' cliqueu aquí)