dilluns, 20 de desembre del 2010

SR. IRVIN KERSHNER

(1923-2010)
·
El sr. Kershner fou un director de cinema -i actor esporàdic- que va nèixer a Filadelfia i morí a Los Angeles amb 87 anys. Va dirigir diverses pelis però la més coneguda i reconeguda fou Star Wars (V): El imperio Contraataca (1980), només amb aquesta ja li tenim un lloc guardat en l'olimp de la mitomania cinèfaga. La seva formació fou com a músic i fotògraf abans de començar a realitzar documentals i llargmetratges.
·
No es tracta d'un director massa prolífic, només dirigí 15 films i tot que el primer fou de 1958 fins al 1980 no aconseguí reconeixement gràcies a l'oportunitat que li oferí el sr. Lucas proposant-li la direcció de la segona peli de la saga Star Wars... també li va oferir dirigí El Retorno del Jedi, però el sr. Kershner s'hi negà. Tot i que va respectar el guió, ell fou el responsable d'incloure la frase que li respon Han Solo a la Princesa Leia quan aquesta li diu que l'estima: "Ja ho sé" (¡toma ya!); la frase "jo també" del guió original, el sr. Kershner no la considerà coherent amb el personatge que interpretà Harison Ford.
·
Aquest senyor tingué tendència a realitzà segones parts: abans de creuar-se amb la saga Star Wars havia dirigit la Venganza de un hombre llamado caballo (1976); i després, RoboCop 2 (1990), el seu darrer film.
·
El seu nom va lluir amb la direcció d'un James Bond: Nunca digas nunca jamás (1983), amb Sean Connery. Interessant també fou el seu debut com a actor a La última tentación de Cristo (1988), fent de Zebedeo, el pare dels apòstols Joan i Santiago.
·
Potser només un títol brilla en la seva carrera, però per a molts seguidors/es -i després de 30 anys de la seva estrena- El Imperio Contraataca és la millor part de les 6 d'Star Wars... en la que podem gaudir d'una de les millors frases de tota la saga: "Luke, yo soy tu padre", impressionant!!!
·