dilluns, 10 de gener del 2011

ELS STORYBOARDS DEL SR. KUROSAWA

Sembla ser que el sr. Akira Kurosawa abans de director de cinema volia ser pintor... i, això, en les seves pel·lícules es nota! el tractament del color i la il·luminació donen a les seves obres l'aspecte d'autèntics quadres (sobretot els seus darrers films).
La trajectòria del sr. Kurosawa va començar en el 1936 i arribà al 1993; tot i el reconeixement mundial envers el treball d'aquest director japonés en els anys '70 li costà aconseguí finançament per a realitzar les seves recreacions històriques en un moment en el que el cinema més valorat era el comercial. Fou llavors quan al sr. Kurosawa se li acudí aplicar les seves aptituds pictòriques per a realitzar elaborats storyboards (guió gràfic d'una pel·lícula) que puguessin persuadir als potencials productors.
·
Només els storyboards són autèntiques obres d'art que fins al 30 de gener es poden admirar en l'exposició: La mirada del samurái: los dibujos de Akira Kurosawa del Alhóndiga de Bilbao. S'hi poden admirar els storyboards de Kagemusha (1980), Ran (1985), Los sueños de Akira Kurosawa (1990), Rapsodia en agosto (1991) o Madadayo (1993). L'exposició ha estat envoltada d'actes com conferències, cursos, tallers, cicle de cinema que proporcionen un tancament perfecte a l'any Kurosawa 2010 (any en el que el mestre hagués fet 100 anys).
·